PDA

Bekijk de volledige versie : Pigs in Egypt


Barst
18th May 2009, 02:42
250.000 varkens wacht gruwelijke dood in Egypte

De 250.000 varkens die Egypte wil afmaken uit vrees voor de Mexicaanse griep of varkensgriep, worden gruwelijk gedood. Dat blijkt uit videobeelden die de Egyptische krant al-Masri al-Yom dit weekend op YouTube zette. De opnames leidden tot woedende reacties.


Gruwel

Varkens worden met ijzeren staven geslagen, biggetjes worden met messen gestoken en dan nog levend op een kar gegooid. Ook worden levende varkens in bulldozers getrapt en massaal in karren op elkaar geworpen.


Chemicaliën

De dieren worden ook overgegoten met chemicaliën, waarna ze een langzame dood sterven. De afdeling infectieziekten van het ministerie van Landbouw stelde dat het om desinfecterende middelen gaat, en dat de keel van de dieren wordt doorgesneden. Foto's waar het Franse persbureau AFP beslag op wist te leggen, toonden echter varkens met opengereten buiken, maar zonder doorgesneden kelen.


Chaos

Volgens dagblad al-Ahram was het een chaos bij een groot abattoir in de hoofdstad Cairo, waar dagelijks 1.200 varkens op normale wijze moeten worden geslacht.


Blog HLN, 18-05-2009 (anp/sam)

http://www.youtube.com/watch?v=-Kh2EWsEWzk
(Watch out! Pretty Shocking!!) :banghead:

Jill Wuyts
18th May 2009, 12:21
Als aanvulling een artikel dat eerder verschenen is:

In de Egyptische hoofdstad Caïro is het tot een gewelddadige confrontatie gekomen tussen varkenshouders en politieagenten die de dieren kwamen doden, zo meldt een journalist van het Franse persagentschap AFP.

Oproerpolitie
Driehonderd à vierhonderd inwoners van de wijk Manchiyet Nasr, op de heuvel van Moqattam, gooiden stenen en flessen naar de honderden agenten van de oproerpolitie die 's middags inderhaast werden opgetrommeld. De politie reageerde met traangas en rubberen kogels.

250.000 varkens slachten
De overheid had woensdag opgeroepen tot het slachten van zo'n 250.000 varkens, als maatregel tegen de verspreiding van de Mexicaanse griep in het land. Momenteel is er nog geen enkel geval van de ziekte vastgesteld in Egypte.

www.hln.be

Ik heb deze aanvulling geplaatst om duidelijk te maken dat dit geen initiatief van de varkensboeren is. Hun varkens worden tegen hun wil in op deze manier van het leven 'beroofd'. Uiteraard zijn ze eerder kwaad omdat ze hun centen zien voorbij gaan, maar dan nog.
In één klap 250.000-300.000 varkens op beestachtige wijze vermoorden heeft bijna geen effect om de griep af te remmen, aangezien er ook besmetting door mensen mogelijk is.

'Wel als aanleiding van de Mexicaanse griep, maar niet als maatregel om het te bestrijden, wordt door de Egyptische overheid, op verzoek van het parlement, besloten alle varkens in het land massaal te ruimen. De reden die wordt aangegeven is vanwege hygiënische overwegingen. In 2008 was al verordonneerd dat alle varkens- en kippenbedrijven buiten de bevolkte gebieden moesten worden verplaatst. Hieraan is indertijd geen gevolg gegeven.'

Voor meer informatie: http://egypte.nlambassade.org/landbouw/mexicaanse_griep_in

Samengevat:

Als de boeren en het parlement hun verantwoordelijkheden hadden opgenomen in 2008, dan hadden de arme varkens niet de dupe geweest van deze griep.

Maar met de vinger wijzen is uiteraard altijd gemakkelijker dan je eigen verantwoordelijkheden op te nemen.