PDA

Bekijk de volledige versie : BV'schap & politiek: het (al te) voorspelbare scenario


Barst
29th September 2005, 14:59
Marc Wilmots kan geen ontslag nemen als senator


De fractieleiders van de Senaat hebben beslist dat MR-senator Marc Wilmots zijn parlementaire wedde moet behouden. De gewezen voetballer is uitgekeken op zijn mandaat, maar kan geen ontslag nemen omdat er geen opvolgers meer zijn. Hij wou zelf niet langer actief zijn en zijn parlementaire vergoeding weigeren.

Maar voor de fractieleiders van de Senaat vormt de wedde een onderdeel van het mandaat van senator. Wie op een lijst gaat staan, moet volgens hen weten wat de gevolgen zijn.

De Franstalige liberalen zitten nu met een probleem, omdat er geen opvolgers meer zijn voor Wilmots. Sommigen zijn minister, Europees commissaris of uitgeweken naar de Franse Gemeenschapsraad.


Weblog DS, 29/09/2005

Barst
29th September 2005, 16:17
Wat een klasse, wat een genialiteit!


Stop de persen! De zelfverklaarde toekomstige minister Jean-Marie Dedecker (VLD) heeft een idee. Bouw een verdieping op de Brusselse ring en maak de pechstrook vrij voor het verkeer. De files zijn meteen opgelost. Wat een klasse, wat een genialiteit! Als dat geen opening van Het Nieuws is. U lacht? De commerciële omroep alvast niet. Die promoot de Oostendenaar al langer.


Echt, het wordt uitkijken naar de komst van Dedecker in de Vlaamse regering. Minister van Verkeer en Sport, zou dat niets voor hem zijn? Binnen de korte keren rijden we tegen 180 kilometer per uur over de autoweg, bedraagt een snelheidsboete niet meer dan tien euro, telt de Brusselse ring vier verdiepingen en halen we twintig medailles op de Olympische Spelen (tenminste op papier).

Uit de tussenkomst van Dedecker blijkt geen kennis van zaken. Plaatselijk kan een beperkt gebruik van de pechstrook soelaas bieden, en dat gebeurt ook al. Maar je mag er niet aan denken dat dit een structurele oplossing wordt. En ook het bouwen van viaducten is allerminst origineel. Alleen, het lost niets op. De files zullen zich gewoon verplaatsen. De prijs is navenant.

Van doordacht denkwerk zal niemand de senator/Vlaams parlementslid ooit verdenken. Consequent is hij nog minder. Zo stemde hij zonder een opmerking in met het Vlaamse regeerakkoord waarin uitdrukkelijk andere opties worden gekozen om het mobiliteitsvraagstuk op te lossen. De bevoegde minister, Kathleen Van Brempt (SP.A), kan hem dat eens duidelijk maken.


29/09/2005 (bbr)

©Copyright De Standaard