PDA

Bekijk de volledige versie : Prijs Jeugdzorg voor Youth at Risk


Barst
24th April 2009, 16:39
Prijs Jeugdzorg voor Youth at Risk


BRUSSEL - at Risk sleept de Prijs Jeugdzorg in de wacht. Het project schakelt vrijwilligers in om jongeren op het goede spoor te krijgen.


De administratie Jongerenwelzijn reikt elk jaar een prijs uit om innoverend werk binnen de bijzondere jeugdzorg te stimuleren. Dit jaar stond die prijs in het teken van het vrijwilligerswerk. YAR werd tot winnaar uitgeroepen. Het unieke aan YAR bestaat erin dat jongeren die dreigen mis te lopen, op vrijwillige basis in een begeleidingsprogramma kunnen stappen, waarbij ze aan een geëngageerde vrijwilliger worden toegewezen. Elf maanden lang moet die dan de jongere coachen, om zo het contact met ouders en school te herstellen en de terugkeer naar het gewone leven voor te bereiden.

YAR is actief in de provincies Antwerpen en Limburg. Dankzij de prijs kan de organisatie haar werking uitbreiden en over heel Vlaanderen verspreiden.

Andere genomineerden waren de vzw Alba, die aan herstelbemiddeling doet met vrijwilligers, het Jeugdtehuis Kinrooi, dat jongeren en senioren samenbrengt, het Netwerk Jeugdtherapeuten Antwerpen, dat een pool van jongerentherapeuten wil uitbouwen die snel hulp kunnen bieden aan minderjarigen met psychische problemen, en de vzw Wingerdbloei, die meisjes tussen 13 en 17 jaar laat 'onthemen' in gastgezinnen in Slovenië of Frankrijk.

www.yarvlaanderen.be

www.jongerenwelzijn.be


DS, 24-04-2009 (vbr)