PDA

Bekijk de volledige versie : Unieke samenwerking tussen onderwijsnetten in Gent


Barst
22nd April 2009, 22:51
Unieke samenwerking tussen onderwijsnetten in Gent


GENT - Het stedelijk onderwijs en het gemeenschapsonderwijs gaan in Gent samenwerken op vlak van technisch, beroeps- en deeltijds onderwijs. Een dergelijke samenwerking tussen verschillende onderwijsnetten is uniek in ons land.


De samenwerking gaat vanaf 1 september officieel van start, en loopt tussen het GITO (Gemeentelijk Instituut voor Technisch Onderwijs) en het KTA (Koninklijk Technisch Atheneum) op de Coupure en in Sint-Amandsberg, die allebei een aantal gelijke richtingen aanbieden zoals houtbewerking en elektriciteit.

"Enkele maanden geleden hebben de Inrichtende Machten van beide scholen een akkoord tot fusie en splitsing ondertekend", legt Gents schepen van Onderwijs Rudy Coddens uit. Het is dus niet zo dat er een nieuwe school wordt opgericht, maar het onderwijsaanbod wordt onder elkaar verdeeld en de beide onderwijsnetten zullen elkaars infrastructuur kunnen gebruiken.

Het voltijds beroeps- en technisch onderwijs zal voortaan door het gemeenschapsonderwijs worden ingericht, het deeltijds onderwijs gaat volledig naar het stadsonderwijs. Hierdoor komt er geld en ruimte vrij om nieuwe opleidingen te organiseren. Het personeel zal kunnen kiezen of ze van het ene naar het andere net overstapt.


Blog DS, 22-04-2009