PDA

Bekijk de volledige versie : Chinese Muur 290 kilometer langer dan gedacht


Barst
20th April 2009, 13:53
Chinese Muur 290 kilometer langer dan gedacht


De Chinese Muur is nog een stuk langer dan tot nu toe altijd werd aangenomen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek door de Chinese regering.


Rivieren en heuvels

Een uitgebreide studie van onder andere landkaarten en met infraroodtechniek gemaakte luchtfoto's bracht aan het licht dat de muur in totaal zo'n 290 kilometer langer was dan gedacht. Veel van de nieuwe ontdekte gedeelten van de muur gaan schuil onder zandophopingen, rivieren en heuvels.


Ming-dynastie

De nu in kaart gebrachte stukken van de Chinese Muur werden gebouwd tijdens de Ming-dynastie (1368 tot 1644) en werden opgetrokken ter bescherming tegen aanvallen uit het noorden. Met de bouw van de Chinese Muur werd ruim tweeduizend jaar geleden begonnen.


6.300 kilometer

Het onderzoek, waarvan nu de eerste resultaten bekend zijn gemaakt, loopt sinds twee jaar. Het komende jaar worden nog de gedeelten van de muur bestudeerd die werden opgetrokken gedurende de Qin- en de Han-dynastie, die respectievelijk aan de macht waren van 221 tot 206 voor Christus en van 206 tot 9 voor Christus. Met de resultaten van het nieuwe onderzoek is nu in totaal 6.300 kilometer muur in kaart gebracht.


Blog DM, 20/04/09 (novum/svm)