PDA

Bekijk de volledige versie : Duitse minister wil af van Amerikaanse kernwapens


Barst
10th April 2009, 17:36
Duitse minister wil af van Amerikaanse kernwapens


De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Frank Walter Steinmeier, wil de laatste Amerikaanse kernwapens uit Duitsland. Volgens de minister is hun aanwezigheid achterhaald, aldus het magazine 'Der Spiegel'.


Wereld zonder kernwapens

De kernwapens in Duitsland zijn "vandaag de dag militair achterhaald en moeten weggehaald worden", zegt de sociaal-democraat Steinmeier. "De terugtrekking van dit type van wapens moet een thema zijn op de volgende ontwapeningsconferentie". De uitspraken komen er nadat de Amerikaanse president Barack Obama vorig weekend in Praag verklaarde dat hij een wereld wil zonder kernwapens wil.


Merkel

De Verenigde Staten hebben het grootste deel van hun kernwapens uit Europa teruggetrokken tijdens de jaren 90, na de Koude Oorlog. Volgens 'Der Spiegel' is een honderdtal wapens nog altijd aanwezig in Duitsland, België, Italië, Nederland en Turkije. De Duitse conservatieven, met kanselier Angela Merkel op kop, vinden nog altijd dat de aanwezigheid van de Amerikaanse kernwapens ervoor zorgt dat "Berlijn een belangrijke invloed kan behouden in een gevoelige sector".


Blog DM, 10/04/09