PDA

Bekijk de volledige versie : Winnaars & verliezers 17-01-2009


Barst
17th January 2009, 17:35
VERLIEZERS


1. Anne-Marie Lizin

Het zal je maar overkomen: je ligt in het zuiden van Frankrijk te herstellen van een hartaanval, en intussen haalt men thuis je goede naam onderuit. En dat terwijl je pas in een schitterend boek bent geportretteerd als de heldin die je bent. Door je echtgenoot, toegegeven, maar we hoeven ons niet te verliezen in details. Bovendien heeft Lizin de Visakaart van het ziekenhuis in Hoei alleen gebruikt voor transportkosten en levensonderhoud. Het ging om exotische reisjes en dure etentjes, toegegeven, maar we hoeven ons niet te verliezen in details. Wat telt is: ze heeft er nooit een handtas of parfum mee gekocht.


2. Anderlecht

Door KV Mechelen uit de beker gekegeld worden, dat is aangekomen bij paars-wit. Vrijdag, in de aanloop naar de herstart van de competitie, sprak trainer Ariël Jacobs de hoop uit dat zijn spelers van die uitschakeling even ziek waren als hijzelf. Wat voor praat is dat nu? Zelfs tegen Cercle Brugge maakt Anderlecht geen kans als de spelers niet honderd procent fit zijn.


3. KBC

Het zou gaan tijd worden. De kleine belegger die al zijn spaarcenten in Fortis had gestopt, stak het al langer de ogen uit dat KBC zo goed bleef boeren. Gisteren daalde het aandeel-KBC dan toch op solidaire wijze met twintig procent. Iets met herverpakte leningen of zo. Maakt niet uit, nu Dexia nog en we praten er niet meer over.


4. Etap

Het is niet omdat je onzinkbaar bent, dat je niet kunt zinken. Dat gold voor de Titanic, en het geldt voor Etap, de bouwer van onzinkbare zeiljachten die de boeken heeft neergelegd. En deze crisis is nog maar het topje van de ijsberg.


5 . Winston Churchill

Uit pas opgedoken historische bronnen blijkt dat niet alleen Roosevelt, maar ook Churchill zich tijdens de conferentie van Jalta compleet mispakte aan Stalin. Die Churchill zou zich zelfs door Bert Anciaux (SP.A!) laten inpakken.



WINNAARS


1. Bert Anciaux

Hij kan twee stenen met elkaar doen vechten, die Bert Anciaux (SP.A!). En hij kan als geen ander een politieke partij naar de filistijnen helpen. Vroeger deed hij daar jaren over, we nemen de Volksunie als voorbeeld. Met Spirit ging het al wat sneller, maar dat was normaal: hier hoefde Bert maar twee man en een paardenkop uit elkaar te kegelen. Maar nu heeft hij zichzelf overtroffen: hij was nog geen dag lid van de SP.A en de kopstukken van de Vlaamse socialisten rolden al vechtend en schuimbekkend over het rode tapijt. Hoe hij dat aanpakte? Volgens Caroline Gennez 'door de term “naamsverandering, in de markt te zetten'.


2. David Cerny

Had u tot vorige week al van David Cerny gehoord? Natuurlijk niet. Zelfs minister van Cultuur Bert Anciaux (SP.A!) kende hem niet, durven wij te wedden. De Tsjechische kunstenaar heeft heel Europa voor het lapje gehouden met een kunstwerk dat wij niet in onze slaapkamer zouden willen hangen, maar waarmee hij toch vrolijk op allerlei lange tenen heeft getrapt. Bulgarije, één groot Turks toilet, hahaha! Wie had kunnen denken dat de Bulgaren dat niet grappig zouden vinden.


3. Hugo Chavez

De democratische president van Venezuela, Hugo Chavez, houdt nog meer van zijn volk dan wij hadden durven te hopen: hij wil voor altijd president blijven om beter voor zijn onderdanen te kunnen zorgen. 'Ik ben niet uit op de postjes!' liet hij desgevraagd optekenen. Op de blog van Bert Anciaux (SP.A!) klonk goedkeurend gemompel.


4. Wim Schamp

Al twee jaar vragen wij ons af wie dat afschuwelijke logo van Lijst Dedecker heeft ontworpen. Dat was dus Wim Schamp, die eindelijk nog eens de media heeft gehaald. Dat deed hij door Jean-Marie Dedecker heel erg op de zenuwen te werken, wat hem dit jaar ongetwijfeld een contract voor de verkiezingscampagne van de N-VA oplevert. Schamp bood na een financiële dispuut met Dedecker het logo van LDD te koop aan op eBay. Dat er nog op werd geboden ook, kan alleen maar betekenen dat de partijkas van Bart De Wever nog niet helemaal leeg is.


DS, 17-01-2009 (Th)