PDA

Bekijk de volledige versie : Johan Bonny gewijd tot bisschop van Antwerpen


Barst
4th January 2009, 20:09
Johan Bonny gewijd tot bisschop van Antwerpen


ANTWERPEN - Zondag is in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal de 53-jarige Johan Bonny gewijd tot bisschop van Antwerpen. Dat gebeurde onder massale belangstelling en in aanwezigheid van hoogwaardigheidsbekleders als Antwerps gouverneur Cathy Berx, Vlaams minister-president Kris Peeters en burgemeester Patrick Janssens.


Bonny volgt als bisschop de 75-jarige Paul Van den Berghe op. Kardinaal Godfried Danneels ging voor in de eucharistie.

Johan Bonny, sinds 1997 staflid van de pauselijke Raad voor de Eenheid van de Christenen en rector van het Belgisch Pauselijk College in Rome, werd volgens de Bijbelse voorschriften gewijd tot bisschop. Dat betekent dat hij nederig op de buik moest gaan liggen en ingezworen werd met het evangelieboek boven het hoofd.

Bonny was eerder verbonden aan het bisdom van Brugge als priester. Hij is de 22ste bisschop van Antwerpen. Kardinaal Danneels had het tijdens de eucharistie over de moeilijke taak die hem te wachten staat, nu de ontkerkelijking en het priestertekort voor serieuze uitdagingen zorgt. Verder drukte Danneels Bonny op het hart een herder te zijn van de hoop.

De kardinaal gaf hem de opdracht een eucharistische kerkgemeenschap uit te bouwen waar het Goddelijke woord een belangrijke rol speelt.


Blog DS, 04-01-2009 (svh)