PDA

Bekijk de volledige versie : Zweden vrijgevig


Pieterjan
20th September 2005, 20:52
Zweden reserveert als enige land 1 procent BBP aan ontwikkelingshulp

Zweden gaat in 2006 als enige land ter wereld één procent van zijn Bruto Binnenlands Product besteden aan ontwikkelingshulp. Dat heeft het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag bekendgemaakt. Dit jaar gaf Zweden 0,86 procent van zijn BBP aan ontwikkelingshulp.

De Zweedse bijdrage aan de strijd tegen de armoede neemt met 4,3 miljard Zweedse kronen (465,3 miljoen euro) toe en bedraagt voor 2006 in totaal 28,09 miljard kronen (3 miljard euro).

Vijf prioritaire sectoren
De hulp gaat naar naar vijf prioritaire sectoren, met name "de overdraagbare ziektes waaronder aids, de gelijkheid tussen geslachten, de conflictbeheersing, de werkgelegenheid en de duurzame ontwikkeling".

Carin Jämtin, de Zweedse minister van Ontwikkelingssamenwerking, liet in een communiqué weten dat "Zweden fier mag zijn" dat het als enige de doelstelling van 1 procent zal halen.
Mail een vriendMail een vriend PrintversiePrintversie
20/09/05 17u46

Barst
20th September 2005, 23:22
[FONT=Trebuchet MS]Fantastisch! Als er een land zou zijn waar ik naar toe zou emigreren, dan zou het wel dit zijn!
Wanneer volgt de rest (vgl. 'Millenniumdoelstellingen'???) [/FONT] :confused:

wim leenaerts
21st September 2005, 09:18
Het is al langer geweten dat Zweden 1 vd beste zoniet het beste land is om in te leven. Heb ooit eens ergens een vergelijking gelezen tussen 15 landen waarbij ze punten kregen op verschillende beoordelingscriteria waarbij Zweden bijna altijd heel hoog scoorde en uiteindelijk het hoogste gemiddelde had.

Dat andere landen hier maar een voorbeeld aan nemen !