PDA

Bekijk de volledige versie : Homoseksueel gedrag even erg als verdwijning regenwoud


Barst
23rd December 2008, 00:55
Homoseksueel gedrag even erg als verdwijning regenwoud


Amsterdam – Het behoeden van de mensheid voor homoseksueel gedrag is even belangrijk als de redding van het tropische regenwoud.


Die stelling heeft paus Benedictus gisteren verdedigd in een toespraak tot de Curie, het centrale bestuur van het Vaticaan. „De kerk moet ook de mens ertegen beschermen dat hij zichzelf vernietigt”, aldus de kerkvorst. „Er is een soort ’ecologie van de mens’ nodig.”

Vervolgens trok hij de vergelijking met het bedreigde regenwoud: „De tropische bossen verdienen onze bescherming. Maar de mens, als schepsel, verdient die niet minder.” De rk kerk leert dat homoseksualiteit geen zonde is maar homoseksuele handelingen wel. De kerk is tegen het homohuwelijk en in oktober noemde een hoge Vaticaanse geestelijke homoseksualiteit een „afwijking, een onregelmatigheid en een wond”.

Volgens de paus moet de mensheid ook luisteren naar ’de taal van de natuur’ als het gaat om de rolverdeling tussen man en vrouw.

Begin deze maand verzette het Vaticaan zich tegen een VN-besluit, dat criminalisering van homoseksualiteit veroordeelt. Het besluit was gericht tegen landen als Iran, dat soms homoseksuelen ophangt.

Maar het Vaticaan vreesde dat het VN-besluit ook landen zou kunnen treffen, die het homohuwelijk afwijzen. Onder de landen, die het besluit steunden, waren overigens ook tegenstanders van het homohuwelijk.

Eerder zei de paus dat pastorale hulp moet voorkomen dat homo’s het uitleven van hun geaardheid moreel aanvaardbaar vinden.

Begin deze maand hielden homorechten-activisten en politici een kleine demonstratie bij het Sint Pietersplein in Vaticaanstad.


Trouw, 23-12-2008

Inne.Vets
23rd December 2008, 09:34
Volgens mij wordtg de Paus gek. Alleen al door dat te zeggen. Oké we weten allemaal dat de rk kerk tegen homoseksualiteit is maar waarom niet voordat ze eerst enkele 'homo"-huwelijken hebben gedaan? Het is meestal erger als je iets terug afneemt of als je terug komt op je beslissing komt tegenover dat je het al van de eerste keer verboden hebt.
Ik dacht dat we in de 21e eeuw leven en dat homoseksualiteit daar aanvaard is. Als de rk kerk daar in mee gaat en zich daar niet radikaal tegen verzet (zoals ze nu bezig zijn) dat er dan misschien toch wel wat meer mensen niet zo slecht denken over de Paus en de kerk. Want die raken/zijn wel een beetje uit de mode en zijn al heel lang hun tijd goede tijg gepasseerd.

elienvanlimbergen
23rd December 2008, 12:20
Misschien eerst eens die problemen van kindermishandeling door geestelijken oplossen?

Barst
29th December 2008, 02:08
'Paus verliest gezag door homo-uitspraken'


Amsterdam - Het Vaticaan heeft overdreven veel aandacht voor homoseksualiteit,vindt vice-voorzitter Vera Bergkamp van COC -Nederland. Ze reageert hiermee op de uitspraken van paus Benedictus XVI vlak voor Kerst.


De paus zei toen dat het behoud van heteroseksualiteit voor de toekomst van de mensheid even belangrijk is als het behoud van het regenwoud.

Eerder weigerde het Vaticaan, een verklaring te steunen waarmee de VN een einde wil maken aan het strafbaar stellen van homoseksualiteit. Het Vaticaan is weliswaar tegen 'onrechtmatige' discriminatie van homoseksuelen, maar houdt vast aan het recht om zelf onderscheid te maken tussen hetero- en homoseksualiteit.

Vorig jaar zei paus Benedictus op 8 december, ter gelegenheid van Wereldvredesdag, dat het natuurlijke gezin de basis vormt voor wereldvrede. „Een bedenkelijke gedachtegang,” aldus Vera Bergkamp van het COC. „Landen die het huwelijk voor paren van gelijk geslacht opengesteld hebben, zoals Nederland, België, Canada, Spanje, Noorwegen, Zuid-Afrika, zijn allemaal democratische rechtstaten die hun legers inzetten voor vredesmissies.”

Bergkamp noemt enkele landen waarin waar homoseksuelen gediscrimineerd worden en het traditionele gezin gekoesterd, zoals Iran, Rusland, Saoedi-Arabië of Pakistan. „Een vergelijking volstaat om te zien dat je over dit onderwerp geen zindelijk debat kunt voeren.”

Met dergelijke uitspraken blijft er van het morele gezag van de paus weinig over, meent het COC.


Trouw, 29-12-2008

Sarina.VanRompaey
29th December 2008, 11:02
Ik snap niet dat je als paus kan zeggen 'het behoud van heteroseksualiteit is even belangrijk als het behoud van het regenwoud'. :shocked:
Hij zit vrede de hele tijd te promoten, maar de homoseksualiteit dat kan niet voor hem.
Volgens mij kan er alleen maar vrede komen als we allemaal vredig met elkaar samenleven.
En persoonlijk denk ik nu wel niet dat homo's een grotere of een even grote (zelfs geen ;) ) bedreiging zijn voor ons leven dan het verdwijnen van het regenwoud.

Bram Jacobs
29th December 2008, 12:21
"De rk kerk leert dat homoseksualiteit geen zonde is maar homoseksuele handelingen wel."

Ik denk dat de rk kerk zich hier toch wel tegen spreekt, men zegt dat je wel homoseksueel mag zijn maar je mag dan niet handelen zoals je wil. Je kan toch niet homoseksueel zijn zonder te houden van iemand van hetzelfde geslacht of nog maar erover denken. Als je iemand graag ziet wil je die begeren en dan handel je toch als een homoseksuele? Dit is dan toch hetzelfde bij een heterokoppel, zij zien elkaar toch ook graag en begeren elkaar toch ook?
Natuurlijk kunnen homoseksuele koppels geen kinderen krijgen via de natuurlijke weg maar er zijn allemaal middeltjes tegenwoordig waardoor ze wel kinderen kunnen hebben zoals:
1) adoptie
2) draagmoederschap
3) kunstmatige bevruchting (voor 2 vrouwen natuurlijk)

Hierdoor wordt de mensheid toch niet bedreigd want er komen toch nog nakomelingen, en bij adoptie red je nog eens een leven van een al bestaand kind, die je dan een beter leven kan geven.

Barst
5th January 2009, 01:39
Vaticaan wijt mannelijke onvruchtbaarheid aan "de vervuilende pil"


De anticonceptiepil vervuilt het milieu en is zo deels verantwoordelijk voor de mannelijke onvruchtbaarheid. Dat stelt een studie in de krant van het Vaticaan, L'Osservatore Romano.


Milieuvervuiling

'De pil', zoals het vrouwelijke voorbehoedsmiddel gemeenzaam genoemd wordt, heeft al jaren verwoestende gevolgen op het milieu omdat ze via de urine van vrouwen tonnen hormonen op de natuur loslaat, beweert Pedro Jose Maria Simon Castellvi, voorzitter van de International Federation of Catholic Medical Associations.

"We hebben voldoende bewijs om te poneren dat een niet te onderschatten oorzaak van de mannelijke onvruchtbaarheid in het Westen de milieuvervuiling door de pil is", zegt hij. "Dit vraagt om een verklaring van de producenten van de anticonceptiepil."


Metabolisme

Verscheidene organisaties hebben de inhoud van het artikel onmiddellijk verworpen. "Eens de hormonen van de pil in het metabolisme terechtkomen, hebben ze niet langer de specifieke effecten van de vrouwelijke hormonen", repliceert Gianbenedetto Melis, ondervoorzitter van een vereniging die aan contraceptief onderzoek doet.

"Hormonen zoals oestrogenen zitten overal in: in plastic, in ontsmettingsmiddelen, in het vlees dat we eten", zegt dan weer Flavia Franconi van de Italiaanse apothekersvereniging.


"Weg met voorbehoedsmiddelen"

Paus Benedictus XVI liet in oktober opnieuw weten dat de katholieke kerk kunstmatige geboortebeperking nog altijd streng veroordeelt. "Voorbehoedsmiddelen gaan voorbij aan de intieme waarheid van de huwelijksliefde, waarbij het goddelijke geschenk van het leven wordt overgebracht", zei de paus in een gelegenheidsencycliek over het onderwerp.

De ontwikkeling van de pil zorgt voor de seksuele vrijheid van vrouwen over de hele wereld. Miljoenen katholieken hebben zich al gedistantieerd van het pauselijke document.


Blog HLN, 04/01/09 (jv)