PDA

Bekijk de volledige versie : Microsoft biedt in 2009 gratis antivirusprogramma aan


MinkeVanHoof
20th November 2008, 02:39
De Amerikaanse softwaregigant Microsoft kondigde aan dat het in 2009 een gratis antivirusprogramma zal aanbieden. Het programma zal 'Morro' heten en biedt een volledige bescherming tegen virussen, waaronder softwarespionnen en Trojaanse paarden. De software zal werken op de systemen XP, Vista en Windows 7.

Het programma kan gedownload worden vanaf het tweede semester van 2009. Tegelijkertijd zal Microsoft de verkoop het huidige programma, Windows Live OneCare, stopzetten vanaf 30 juni 2009.
Analisten wijzen erop dat dit initiatief slechts nieuws is voor gespecialiseerde firma's op hetzelfde domein, zoals McAfee en Symantec. (belga/kh)

Bron: De Morgen:
http://www.demorgen.be/dm/nl/991/Multimedia/article/detail/494326/2008/11/20/Microsoft-biedt-in-2009-gratis-antivirusprogramma-aan.dhtml

Ik ga toch nog afwachten om te kijken van welke kwaliteit dit programma gaat zijn, Microsoft kennende heeft het waarschijnlijk nog enkele updates nodig voor het een degelijk programma is.
Ik ben er in principe niet tegen want ik heb maar op de helft van mijn pc's een anti-virusprogramma staan. We hebben allemaal gehoord wat er onlangs gebeurt is met een gratis anti-virusprogramma.
Ik zie nog niet in waarom het slecht nieuws zou zijn voor Symantec etc. Hun producten zullen nog altijd beter zijn dan een gratis versie die je van Microsoft krijgt. Zolang je weet wat je doet is een gratis versie genoeg. Voor mensen die niet veel verstand hebben van pc's en kinderen hebben die er ook niet verstandig mee omgaan zou ik toch nog altijd Symantec aanraden ;)