PDA

Bekijk de volledige versie : Winnaars & verliezers 15-11-2008


Barst
15th November 2008, 15:49
WINNAARS


1. Natalia

Een verstandige vrouw, die Natalia, een klassezangeres die niet per se de slankste van het Sportpaleis wil zijn. En nooit te beroerd om eens stemmige kleren aan te trekken. Zoals deze week weer, in een uitverkochte Lotto Arena. Onze recensent vond het wat minder goed dan anders, en dat heeft hij geweten. Want wie aan Natalia raakt, raakt aan haar fans. Honderden boze reacties kwamen er binnen. Sindsdien leeft onze recensent ondergedoken, tot algemene tevredenheid van de andere redactieleden, overigens.


2. Piet Huysentruyt

En, wat gebben we nu heleerd? Dat de absolute nummer één van de boekenbeurs een man is die beter overweg kan met de garde en de magnetron dan met de vulpen en de tekstverwerker. Mensen zouden elkaar met een fileermes te lijf zijn gegaan om een plaatsje op te schuiven in de signeerrij. Over SOS Piet gesproken. Het boek van Huysentruyt past stilaan in een traditie van BV-boeken, maar in tegenstelling tot pakweg Johan Boskamp heeft Huysentruyt zijn boek wel zelf gelezen.


3. Saskia Schatteman

Niet bij elke Schatteman hoort een Couvreur. Saskia Schatteman had alleen de steun van baas Ingrid Lieten nodig om in drie jaar tijd de klantendienst van De Lijn helemaal te reorganiseren, waardoor de bus voor gewone mensen als u en ik tegenwoordig op tijd komt. Ze kreeg daarvoor deze week de wisselbeker 'marketeer van het jaar', die vorig jaar nog naar iemand uit de media ging.


4. Gent

Toen De Standaard besloot om dit weekend in de reisbijlage een dubbele pagina aan Gent te wijden, kon National Geographic Magazine niet achterblijven. In haar jaarlijkse ranglijst van 'meest authentieke historische bestemmingen' prijkt Gent dit jaar op de derde plaats. In Antwerpen en Brugge zal National Geographic Magazine niet veel meer verkopen, de eerstkomende decennia, maar de nominatie is terecht: er werd toe besloten door een team van 280 experts, die 109 bestemmingen beoordeelden. Gent moest alleen Wachau en Ontario laten voorgaan en liet pittoreske dorpjes als Stockholm, Potsdam, Lyon en Edinburgh achter zich.



VERLIEZERS


1. Kate Winslet

Een verstandige vrouw, die Kate Winslet, een klasseactrice die niet per se de slankste van Hollywood wil zijn. En nooit te beroerd om eens stemmig uit de kleren te gaan. Zoals onlangs voor Vanity Fair. Kate is nu boos omdat ze op de foto in een bontmantel van echte vossenpels gedrapeerd ligt. Ze dacht dat het nepbont was. Een Britse aristocrate die een vos niet herkent als hij op haar blote kont ligt, wat gaan we nog meemaken?


2. Pieter De Crem

Als Pieter de Crem kwaad wordt, dan wordt hij echt kwaad. Vraag maar aan Jef Tavernier. En nu ook aan Dirk Van der Maelen. 'U zit in het kamp van Osama bin Laden en zijn vrienden bommenleggers en verkrachters', zei De Crem in een debatje over onze strijdkrachten in Afghanistan. Dirk vond dat niet kunnen en deed zijn beklag. Typisch voor zo'n halfzachte pacifist. 'Ik zou die vergelijking niet hebben gemaakt', reageerde Yves Leterme naast de kwestie. 'Al snap ik wel dat een woordspeling Obama-Osama snel is gemaakt.' Een woordspeling met 'Crem' al evenzeer.


3. Yves Leterme

Yves Leterme liegt! Dat zeggen wij niet, dat zegt Europees commissaris Neelie Kroes, en dat is andere koek. Leterme heeft gezegd dat hij de commissie niet kon bereiken voor overleg over Fortis in het weekend van 28 september. Klopt geen moer van, weet Kroes. Nochtans, voor de eerlijkheid van Leterme pleit alvast dat hij een pakket aandelen van Citibank niet met voorkennis van de hand heeft gedaan. Twintigduizend euro heeft die rechtlijnigheid hem gekost. Of zou het gebrek aan economisch inzicht zijn?


4. Maurice Lippens

Gebrek aan economisch inzicht, het zal je maar overkomen als je Maurice Lippens bent. Die arme Lippens blijft maar onder vuur liggen. Van de Russische miljardair Suleiman Kerimov dit keer, en die lacht er niet om. Kerimov heeft aangekondigd dat 'de jacht op Lippens geopend is'. Intimi van de graaf beweren dat Lippens meteen uit enkele Fortis-kantoren een lading kogelvrij loketglas liet aanrukken om zijn woning mee te barricaderen.


DS, 15-11-2008 (th)