PDA

Bekijk de volledige versie : Geboorteaangifte kan voortaan in kraamkliniek


Barst
10th November 2008, 20:49
Geboorteaangifte kan voortaan in kraamkliniek


De aangifte van een geboorte kan voortaan niet alleen in het gemeentehuis, maar ook in de kraamkliniek gebeuren. De minister van Justitie, Jo Vandeurzen (CD&V), heeft een rondzendbrief klaar waarbij de gemeenten het recht krijgen om geboorteaangiften in kraamklinieken te organiseren.


In een aantal gemeenten is het nu al mogelijk om een geboorteaangifte in de kraamkliniek in te dienen. Er loopt ook een proefproject in Luik. 'Met de rondzendbrief wordt de praktijk van aangifte in de kraamkliniek algemeen mogelijk', aldus Vandeurzen. De aangifte in de kraamkliniek zal in grote lijnen op dezelfde manier verlopen als in het gemeentehuis. Het ziekenhuis moet wel een beveiligd informaticasysteem hebben.


DS, 10-11-2008

Anneleen Verboven
12th November 2008, 16:03
Ik vind dit een hele verbetering, want de eerste dagen na de geboorte is er heel veel te regelen en als dit dan al gemakkelijker wordt gemaakt is dit zeker een stap vooruit! Natuurlijk zullen hier ook wel nadelen aan verbonden zijn en moeten hier nog heel wat aanpassingen voor worden doorgevoerd, maar het eindresultaat zal zeker een stap in de goede richting zijn.