PDA

Bekijk de volledige versie : N-VA: "Vlaanderen krijgt niet eens helft van politiedotaties"


Barst
9th November 2008, 18:43
N-VA: "Vlaanderen krijgt niet eens helft van politiedotaties"


Uit een analyse die N-VA-kamerlid Flor Van Noppen maakte van de federale politiedotaties van 2008, blijkt dat Vlaanderen met 57,8 procent van de bevolking slechts 48,3 procent van de middelen ontvangt. Brussel ontvangt met 14,9 procent van de middelen veel meer dan zijn aandeel in de bevolking (9,8 procent), "maar als hoofdstad kan daar enigszins begrip voor opgebracht worden", zegt de N-VA'er.


Veel meer dan rechtvaardig

De N-VA'er stelt vast dat Wallonië veel meer ontvangt dan rechtvaardig zou zijn in verhouding tot de bevolkingsaantallen. Wallonië telt 32,4 procent van de bevolking maar ontvangt 36,8 procent van de federale politiedotaties. Omgerekend per inwoner, krijgt Vlaanderen een federale politiedotatie van 57 euro per inwoner, voor Wallonië een dotatie is dat 78 euro.


Geen objectieve verklaring

Van Noppen meent dat er voor dit verschil geen enkele objectieve verklaring bestaat. "Is dit het zoveelste potje waarmee op een slinkse manier opnieuw meer middelen van het federale niveau overgeheveld worden naar Franstalig België?", vraagt hij zich af. De N-VA'er zal hierover minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (Open Vld) ondervragen.


Blog HLN, 09/11/08