PDA

Bekijk de volledige versie : "Matig drinken tijdens zwangerschap kan geen kwaad"


Sanne.Vosters
31st October 2008, 11:48
Vrouwen die een matige hoeveelheid alcohol tot zich nemen terwijl ze in verwachting zijn, verhogen de kans op gedragsproblemen van hun ongeboren kind niet, zo blijkt uit een studie.


Een team van het University College in Londen determineerde "matig drinken tijdens de zwangerschap" als twee glazen per week.

De onderzoekers ondervroegen moeders over hun drinkgedrag tijdens hun zwangerschap. Toen de kinderen de leeftijd van 3 jaar bereikt hadden, werd de moeders gevraagd hoe de kinderen zich gedroegen en hoe het gesteld was met hun denkvermogen.

Betere scores
De jongens van moeders die matig dronken, bleken 40% minder kans te hebben om problemen te ontwikkelen en 30% minder kans te hebben op hyperactiviteit dan de jongens van moeders die niet dronken. De jongens scoorden ook beter op verbale tests en waren beter in het herkennen van kleuren, vormen, letters en nummers.

Bij meisjes bleek dat 30% minder kans liep om emotionele problemen te ontwikkelen.

Verdeeldheid
Experts reageren echter verdeeld: ze vragen zich af of de studie een geruststellend effect zal hebben, dan wel een vals gevoel van veiligheid creërt. Overmatig alcoholgebruik tijdens de zwangerschap kan namelijk in het ergste geval een miskraam veroorzaken, of de foetus onherstelbare schade toebrengen.

Ik had nog een krantenartikel gevonden van 25 maart 2008 dat dan weer het tegendeel bewijst :confused: . Hierin stond dat alcohol tijdens de zwangerschap de kans verhoogt op autisme. Deze waarschuwing komt van Raja Mukherjee, een Brits psychiater die al lang campagne voert tegen drankgebruik door zwangere vrouwen en zelfs heel kleine hoeveelheden alcohol als gevaarlijk bestempelt. Mukherjee onderzocht het voorbije half jaar kinderen die schade hebben ondervonden door alcoholgebruik van hun moeder en stelde vast dat een hoog percentage van die kinderen kampt met autisme.

jessica.luyckx
7th November 2008, 00:01
Is het niet beter om gewoon veilig te spelen en niet te drinken.
Ik erger me aan zwangere mensen die drinken. Je ziet nog steeds heel veel zwangere mensen zat. Kun je niet beter naar de veiligheid van je ongeboren kind kijken.
Is het dan zo moeilijk om niet te drinken tijdens je zwangerschap?
Misschien ontwikkeld het kind zich beter als je matig drinkt, maar wie weet krijgt hij dan vb Autisme sneller.
Vooral als je nog maar pas zwanger bent is de ontwikkeling van het kind belangrijk, er kan heel veel mis gaan tijdens een zwangerschap. Dus wees gewoon veilig en drink niet.