PDA

Bekijk de volledige versie : Brand in huis in Parijs wellicht veroorzaakt door brandstichting


DassenPeter
3rd September 2005, 17:26
De brand in een huis in Parijs van vorige week vrijdag, waarbij 17 Afrikanen om het leven kwamen, is wellicht veroorzaakt door brandstichting. Dat heeft de Franse openbare aanklager vrijdagavond bekendgemaakt.

Vrijdag 26 augustus kwamen zeventien mensen om, vooral immigranten uit Mali, bij een brand in een gebouw in het zuidwesten van Parijs. Het gerecht in Parijs heeft een onderzoek geopend naar vermoedelijke brandstichting. Het verslag van de eerste deskundigen sloot het gebruik van benzine uit, maar de snelle verspreiding van de brand duidt toch op opzettelijke brandstichting, zegt de openbare aanklager.
De brand ontstond in het onderste deel van de traphal en bereikte snel de andere verdiepingen, waardoor 130 inwoners vast zaten in het gebouw. De openbare aanklager sluit ook uit dat de brand veroorzaakt werd door kortsluiting of sigaretten.
Maandag 29 augustus lieten zeven Ivoriaanse krakers het leven in de chique Marais-wijk in de Franse hoofdstad. Die brand ontstond volgens de speurders door een kortsluiting. In april stierven al 24 Afrikanen in een brand in een opvanghuis in het centrum van Parijs. De speurders sluiten voorlopig uit dat de branden onderdeel vormen van een reeks aanvallen tegen de Afrikaanse gemeenschap

Gazet Van Antwerpen

DassenPeter
3rd September 2005, 17:33
Deze brandstichtingen zijn als het ware aanslagen op de immagranten in Frankrijk, meer bepaald in Parijs.
De overheid daar lijkt er ook maar vrij laks op te reageren, op deze brandstichtingen. "We wisten dat de gebouwen niet meer in orde waren, en we zouden er iets aan gaan doen", zo zei de overheid in Frankrijk.
Schandalig eigenlijk, dat ze zoiets durven beweren, terwijl ze eigenlijk als het ware weinig belang hechten aan deze problemen.
De problemen in Amerika overschaduwen deze gebeurtenissen in Parijs, en dat is wel jammer. En dat dan nog zo dicht bij huis.