PDA

Bekijk de volledige versie : Rwandese luchtvaartmaatschappij dreigt met rechtszaak tegen België


DassenPeter
3rd September 2005, 11:25
De Rwandese cargomaatschappij Silverback Cargo Freighters, die op de Belgische zwarte lijst van vliegtuigmaatschappijen staat, dreigt ermee een rechtszaak aan te spannen tegen de Belgische staat.

Dat staat vrijdag te lezen in de Rwandese krant The New Times. "We hebben we onze advocaat de opdracht gegeven te onderzoeken of een rechtszaak haalbaar is en om de Belgische staat te verwittigen van onze bedoelingen. Doordat we op die zwarte lijst staan, wordt onze werking gehypothekeerd", zegt Innocent Mupenzi, de topman van de maatschappij. "Dat misleidt onze Europese klanten. Daarom moeten we dit ook aanvechten in de rechtszalen."

Silverback heeft, aldus nog Mupenzi, na meerdere vluchten op Brussel en "meer dan vijftig" naar Frankrijk "geen enkel technisch probleem gehad". Silverback staat niet op de zwarte lijst die Frankrijk opstelde en kreeg naar eigen zeggen ook in Nederland groen licht om haar vluchten te blijven uitvoeren.


Gazet Van Antwerpen

DassenPeter
3rd September 2005, 11:32
Het feit dat deze luchthavenmaatschappij op de zwarte lijst is geplaatst is toch een indicatie dat er iets niet klopte. Dat zou ik dan toch denken.
Een viegtuig dat land, is toch een inkomst voor de luchthaven.
Langs de andere kant volgt België het voorbeeld van Engeland die die ook reeds deden (zwarte lijst van vliegtuigen).
Of misschien is enkel een preventieve regels omdat het luchthavenverkeer de laatste maanden al niet zo een goede reclame heeft gehad.
Denk maar aan de verschillende vliegtuigongelukken van de laatste tijd.
En zo een ramp in België kan de overheid en de luchthaven zeker missen.