PDA

Bekijk de volledige versie : Bookmakers geven McCain geen schijn van kans meer


Bertienvanpeer
27th October 2008, 16:38
De bookmakers geloven niet dat McCain de komende week nog een comeback zal maken in de race naar het Witte Huis. Volgens hen is de voorsprong van Barack Obama groot genoeg opdat de senator uit Illinois straks de nieuwe president van de Verenigde Staten zou worden.

Uitgemaakte zaak
Enkele weken geleden waren de verkiezingen volgens een Ierse bookmaker al een uitgemaakte zaak. Paddy Power besloot toen al om de winnaars van de weddenschap uit te betalen. Bij het Britse Ladbrokes kan je nog wel een gokje wagen. Obama staat er nu 1-10 tegenover 11-2 voor McCain. Wie op Obama gokt, moet dus al tien dollar riskeren om één dollar winst te maken. Wie echter voor McCain gaat, kan met één dollar al meteen 5,5 dollar winnen.

Geen poll
Uiteraard mogen we de kansen van de presidentskandidaten bij de bookmakers niet vergelijken met een echte poll. Bookmakers houden rekening met het oordeel van mensen die gokken en het niet-gokkende publiek wordt daarbij niet meegerekend. Bovendien hebben de gokkers het niet altijd bij het rechte eind. McCain hoeft dus niet meteen alle hoop op te geven. (gb)

Bron: Het Laatste Nieuws

Volgens mij geloven de bookmakers niet meer in McCain omdat hij gelogen heeft over zijn verleden en dit alleen maar gedaan omdat het zijn politieke carrière ten goede kwam en Amerikanen hebben het, zoals algemeen geweten, niet zo voor leugenaars(zie artikel'Het donkerste geheim van John McCain ontrafeld' (http://www.hln.be/hln/nl/2002/Verkiezingen-VS/article/detail/466292/2008/10/27/Het-donkerste-geheim-van-John-McCain-ontrafeld.dhtml)). Ook krijgen steeds meer Amerikanen een slechter beeld door zijn runningmate Palin. Er verschijnen steeds meer artikels over haar dat ze geld van de belastingbetaler uitgeeft voor haar persoonlijke doeleinden (vliegreizen voor haar en haar kinderen, terwijl die eigenlijk niet mee moesten, klerenkast, ...)