PDA

Bekijk de volledige versie : Chinezen hebben heimwee naar schone lucht tijdens Spelen


Véronique.Geudens
13th October 2008, 15:28
De Olympische Spelen hebben de inwoners van Peking een stuk milieubewuster gemaakt. De vraag naar schone lucht is groter dan ooit en daarom is de regering vandaag gestart met een nieuw anti-luchtvervuilingsplan.

Elke auto in Peking moet voortaan een dag aan de kant blijven. Dat gebeurt op basis van het laatste nummer van de nummerplaat. Op maandag moeten de chauffeurs wiens nummerplaat eindigt op 1 en 6 thuisblijven, op dinsdag 2 en 7, enzovoort. De maatregel is enkel van kracht op werkdagen en niet in het weekend. Door deze maatregel zouden er 800.000 wagens minder zijn in het verkeer. Dit betekent dat de files een stuk korter worden. De maatregel is van kracht tot april volgend jaar.

Kritiek
"Te ingewikkeld en te makkelijk te omzeilen", klinkt de kritiek bij de Chinese bevolking. "De rijken schaffen zich toch gewoon een tweede nummerplaat aan." Maar de Chinese overheid belooft dat het de maatregel zal verstrengen van zodra het luchtvervuilingalarm overschreden wordt. Dan moet de helft van de voertuigen van de weg.

BRON:
GVA 13/10


__________________________________

Hmm mij lijkt dit alvast een goede maatregel. Ik zou zeggen pas hem ook eens toe voor een proefperiode hier in België, maar gegarandeerd dat er hopen protest zal komen van pendelaars en dergelijke ...
En het bijkomende probleem, wat met de nummerplaten die eindigen met een letter? :D