PDA

Bekijk de volledige versie : Workaholic, ook in bed


Barst
21st August 2005, 14:40
Workaholics geven ook in de slaapkamer 110 procent


BRUSSEL- Dat mensen, meestal mannen, die leven voor hun job, daaraan hun familiaal leven vaak opofferen, is niets nieuws. Maar partners van zulke noeste werkers hebben niet op alle vlakken te klagen, zo schrijft de Sunday Times. Want in de slaapkamer geven ze vaak blijk van dezelfde gedrevenheid als op hun werk.


Tot nu toe werd algemeen aangenomen dat wie onder één dak woont met een man die leeft voor zijn werk, thuishoort in de groep van beklagenswaardige desperate housewives die een eenzaam, onbevredigend bestaan leiden. Dat ze hun partner minder vaak zien dan ze zouden willen, is een feit, dus dat van die eenzaamheid kan best kloppen. Maar onbevredigd, dat niet, zo verzekeren vorsers aan de Louisiana Tech universiteit. Zij presenteerden op een congres van de Amerikaanse psychologische genootschap namelijk de conclusies van een onderzoek dat aangeeft dat dergelijke mannen, als ze dan thuis zijn, voor vuurwerk zorgen.

Volgens professor Jonathan Schwartz blijkt uit gesprekken met een honderdtal koppels dat met name de mannen die niet weten wat een 36-urige werkweek is, thuis op seksueel vlak zeer actief zijn. ,,Eerdere onderzoeken gaven aan dat vrouwen met mannen die veel en hard werken, dikwijls klagen over de kwaliteit van hun relatie. Maar daarbij ging het vooral om hun aanwezigheid, om de hulp met de kinderen en zo. Over het seksleven van dergelijke koppels was weinig bekend en uit ons onderzoek blijkt dat dit verrassend goed is.''

Volgens de onderzoekers speelt compensatiedrang daarbij een grote rol en willen die mannen de schuldgevoelens die ze hebben, wegwerken door hun partner op seksueel gebied te bevredigen en geen reden te geven tot klagen.

Weblog DS 21/08/2005 - belga