PDA

Bekijk de volledige versie : Meer laaggeschoolden in België


Barst
17th August 2005, 00:20
Aantal laaggeschoolden in België hoger dan Europees gemiddelde

Van alle Belgen tussen 25 en 65 jaar is 36,4 procent laaggeschoold (minder dan diploma middelbaar onderwijs). Dat is beduidend meer dan het gemiddelde in de EU (25 lidstaten): 32,5 procent. Zo blijkt uit cijfers van de Europese Commissie.

Het probleem van de vele laaggeschoolden op de arbeidsmarkt situeert zich zowel bij mannen als bij vrouwen. Bij de jongeren is er echter beterschap. Zowel in de categorie 18 tot 25 jaar als in de groep 25 tot 34 telt België enkele procenten minder laaggeschoolden dan het EU-gemiddelde.

Aantal laaggeschoolden daalt
Weinig verrassend is dat het aantal laaggeschoolden steeds daalt, zowel in de EU als in België. Bij de twintigers van vandaag is nog geen twintig procent laaggeschoold, bij de zestigplussers draait het rond zeventig procent.

De cijfers staan in een rapport van de Commissie over de sociale situatie in de EU in 2004. Andere gegevens over België in dat rapport zijn bekend: vroege effectieve pensionering en weinig mensen aan de slag. In België leeft 13,2 procent van de kinderen in een gezin waarin niemand werkt. In Europa bedraagt dat percentage 9,9 procent. (Belga)


Weblog HLN, 16/08/05 15u18