PDA

Bekijk de volledige versie : TAALPOST: nieuwsbrief rond de Nederlandse taal


wim leenaerts
18th June 2008, 13:06
Taalpost is een e-mailnieuwsbrief die alle taalliefhebbers snel en goed informeert over de taalactualiteit. Taalpost is een gezamenlijk initiatief van het Genootschap Onze Taal en Van Dale.

Als abonnee ontvangt u Taalpost maar liefst driemaal per week. En dat kost helemaal niets! Ieder nummer begint met het belangrijkste taalnieuws en met links naar interessante websites. Dan volgt een vaste rubriek. Op maandag is dat Taaltip van de week, waarin de Taaladviesdienst van Onze Taal een specifieke taalvraag beantwoordt. Op woensdag becommentarieert de redactie van de Grote Van Dale in Woord van de week een woord dat op dat moment actueel is. Op vrijdag bevat Taalpost een maandelijks wisselende rubriek, met bijvoorbeeld een citaat van de maand, een taalweetje of een tekstuele uitglijer. En elke Taalpost wordt afgesloten met een tip over een tv-programma, nieuwe site of een taalevenement.

Bron: www.taalpost.nl

Ik ontvang deze nieuwsbrief nu al enkele weken en er staan regelmatig interessante dingen in. Links naar interessante artikels over taal, maar ook bespiegelingen en vragen i.v.m. taal. Erg interessant voor taalleerkrachten!