PDA

Bekijk de volledige versie : Winnaars & verliezers 07-06-2008


Barst
7th June 2008, 13:22
VERLIEZERS


1. Tom Boonen

De wielergod van Vlaanderen had deze week weer eens vleugels. Jammer genoeg niet op de fiets, maar achter het stuur van zijn Audi Variant. De politie onderschepte Tom Boonen toen hij met 180 over de ring van Mol raasde. Zes weken eerder was zijn rijbewijs ook al eens ingetrokken omdat hij in Postel 120 kilometer per uur reed op een plaats waar 70 per uur is toegelaten. En wie herinnert zich niet hoe hij zijn gele Lamborghini Murciélago in de prak reed, zogezegd om een poes te ontwijken?

Tom Boonen had duidelijk zijn week niet. Op training werd hij door een wagen plots de pas afgesneden, waardoor de renner ten val kwam. Boonen hield er alleen een blauwe plek aan over, maar het had veel erger kunnen zijn. Misschien iets om over na te denken, Tom, als je weer eens met je bolide over de ring van Mol raast?


2. Belgisch leger

Een Belgische militair die in zijn blootje in het hotelzwembad springt. Geen wonder dat de legertop het incident wilde stilhouden. Hoe kunnen Belgische militairen nog enig gezag afdwingen in dat stevig geschapen Zwart Afrika als hun eigen bescheiden mannelijkheid zo open en bloot te kijk komt te hangen?


3. Sassoye

Zou de tijd stilstaan in de gevangenis? Bertrand Sassoye werd twintig jaar nadat hij met terroristische aanslagen een communistische staat wilde vestigen in België, in voorwaardelijke vrijheid gesteld. Ondertussen is de Berlijnse Muur gevallen, werd Rusland een oliestaat, is Castro een wandelende mummie en beleeft China een kapitalistisch orgasme. Alleen in Noord-Korea houdt nog een communistisch dictatortje stand. En wat doet Sassoye als hij vrijkomt? Plannen smeden om in Italië het communisme weer in te voeren. Alsof Berlusconi met tien kilo TNT van zijn troon geblazen kan worden. Het is tegenwoordig in Irak en Afghanistan te doen, man. Niet voor het proletariaat, maar voor de zeventig maagden.


4. Vlaams Belang

Kazakkendraaier. Wat anders kan de diehard Vlaams-nationalist hebben gedacht toen hij Filip Dewinter in Terzake hoorde pleiten voor een kartel met Lijst Dedecker? Desnoods wilde Dewinter Vlaams Belang zelfs ontbinden om een nieuwe partij op te richten. De partij die zegt wat het volk denkt, mag drie keer denken wat het volk nu zegt. 'Het zijn allemaal dezelfde, die politici: zakkenvullers en postjesjagers.'


5. Hillary Clinton

Hillary Clinton heeft de race naar de Democratische nominatie voor het presidentschap verloren. Ze bleek geen partij te zijn voor de charismatische Barack Obama, die verandering beloofde. Ondanks de steun van haar man, de populaire ex-president Bill Clinton. Hoe zou het ook? Als er een man is die net niet verandert, is het wel Bill Clinton. Alleen Hillary geloofde blijkbaar in 'change' na de Lewinsky-affaire. Maar nu blijkt Bill alweer sigaren te roken op een ander. Volgens het magazine Vanity Fair zou hij niet lang geleden een affaire hebben gehad met de rondborstige Amerikaanse actrice Gina Gershon. En hij zou verkeerde vriendjes hebben, met heel veel geld en heel veel vrouwen. Onder hen een supermarktmiljonair uit Californië, die Clinton geregeld mee laat vliegen in zijn Boeing 757. Het vliegtuig kreeg de bijnaam 'Air Fuck One'. (ls)



WINNAARS


1. Mega Mindy

'Ik ben een echte superheld, die elke boef op aarde velt.' Alle kinderen, al hun vaders én Bert Anciaux zijn dol op Mega Mindy. De Vlaamse Gemeenschap gaf de superheld de prijs voor het Beste Jeugdprogramma. Voor het najaar staan een nieuwe televisiereeks, een Mega Mindy-liveshow en een bioscoopfilm op het programma. Ondertussen is Mega Mindy ook nog eens bevallen van een zoon. Tegen onrecht, tegen kwaad, Mega Mindy staat paraat.


2. Sm-prostituees

Een zes uur durende seksmarathon met drank, drugs en sm, een mens moet al een sterk hart hebben om dat te overleven. Het hart van een Antwerpse zakenman was net niet sterk genoeg, want hij bezweek onder de zweepjes en de tepelklemmen van sm-meesteres Irene en haar collega Brenda. Men zou verwachten dat zijn weduwe de hartbreuk aan een dagje te heftig mountainbiken in de Ardennen zou wijten. Maar voor een schadevergoeding van 1,4 miljoen euro moet je bij de rechter zijn. Die oordeelde echter dat de meesteressen geen schuld hebben aan de dood van de zakenman. De slaven kunnen weer aanrukken.


3. Khalid Sjeik Mohammed

Het brein achter de aanslagen van 9/11, de Pakistaan Khalid Mohammed, zou nog bij dertig andere geplande of uitgevoerde zelfmoordaanslagen zijn betrokken. Voor zijn aandeel in de aanval op de Twin Towers staat hij nu terecht voor een Amerikaanse militaire rechtbank. Daar riskeert hij de doodstraf. Net wat hij wil, want Khalid Mohammed wil niet liever dan martelaar worden. De zeventig maagden staan al te lonken.


4. Jean-Claude Van Damme

Een karakteracteur is hij nooit geworden, maar in zijn laatste film slaat de Belgische Hollywoodster Jean-Claude Van Damme al zijn critici met verstomming. Muscles from Brussels werd beroemd als actieheld, maar zijn formidabele karatesprongen werden telkens weer lachwekkend als hij er ook drie woorden bij moest zeggen. Tot in zijn laatste film. Zelden zagen we een acteur zich zo overtuigend vereenzelvigen met zijn rol. In JCVD speelt Jean-Claude Van Damme zichzelf.


5. Barack Obama

Het is een bijtertje. Niet de sm-meesteres uit Antwerpen (of misschien wel, maar dat doet er nu niet toe), maar Hillary Clinton. Toch moest ze haar droom opbergen om de eerste vrouwelijke president van de VS te worden. Barack Obama haalde dan toch de Democratische nominatie voor de aanstaande presidentsverkiezingen binnen. Hillary kan nog hopen dat hij haar kiest als kandidaat-vicepresident. Tenware bijvoorbeeld de gouverneur van Kansas, Kathleen Sebelius, dat wordt. In de hoek gezet worden voor een andere vrouw, het is Hillary nog overkomen.


6. Nicolas Sarkozy

Van ons allen heeft Carla Bruni hem vermoedelijk van het meest dichtbij bekeken, dus het zal wel waar zijn. Zij heeft ontdekt dat haar echtgenoot, de Franse president Nicolas Sarkozy, beschikt over 'vijf of zes breinen, die op een wonderbaarlijke manier geïrrigeerd worden'. Het resultaat van deze dissectie belet haar niet om de man toch knap en verstandig te vinden, zijn curieuze afwijking ten spijt. Wat een geluk dat de liefde blind is.


DS, 07-06-2008 (ls/mr)