PDA

Bekijk de volledige versie : Obama heeft nu ook de meeste superafgevaardigden


Barst
11th May 2008, 01:58
Obama heeft nu ook de meeste superafgevaardigden


Barack Obama heeft de leiding genomen in de strijd om de democratische nominatie voor de presidentsverkiezingen. Hij heeft nu ook de steun van nog drie superafgevaardigden en laat ook hier Hillary Clinton achter zich.


Obama op kop

Obama heeft de steun van meer verkozen afgevaardigden in de primaries van de democratische partij (1591 tegen 1426) en meer 'superafgevaardigden' (273 tegen 272). Hij heeft ook een grote meerderheid van de gewone stemmen achter zijn naam (49,6% tegen 47,3%). Televisiezender ABC en de New York Times hebben aangekondigd dat volgens hun berekeningen, Obama voortaan op kop ligt in de jacht om 'superafgevaardigden' en partijverkozenen. Die zullen zich tijdens de nationale conventie van de partij uitspreken over de kandidaat van hun keuze.


"Nog niet voorbij"

Die kandidaat zal dan op 4 november de tegenstander worden van de republikein John McCain. Het campagneteam van Obama heeft berekend dat het voldoende is om de steun van 157 afgevaardigden of superafgevaardigden voor zich te winnen om zeker te zijn van de noodzakelijke 2.025 stemmen voor de nominatie. Nog zo'n 253 'superafgevaardigden' weten niet voor wie ze gaan stemmen. Clinton zou vandaag een telefoonconferentie gehouden hebben met 'superafgevaardigden'. Ze wou zo hun steun winnen en hen verzekeren dat "de strijd nog niet voorbij is". (afp/gb)


Blog HLN, 10/05/08