PDA

Bekijk de volledige versie : "Brussel heeft te weinig groen"


Hanne Vennekens
24th April 2008, 21:15
"Brussel heeft te weinig groen"

Adelheid ByttebierEr is te weinig groen in Brussel. Dat zegt Groen! -fractieleidster in het Brussels parlement, Adelheid Byttebier. Byttebier wil onder meer dat er op 200 meter van elke woning een groene zone komt.

Natuur onder druk
De Brusselse natuur staat steeds meer onder druk, zegt Byttebier Vijftig procent van de zoogdieren en 30 pct van de vogelsoorten zijn er bedreigd of kwetsbaar. Het Zoniënwoud telt nog slechts enkele tientallen reeën. Het aantal huiszwaluwen is drastisch gedaald en het Brussels gewest verliest elk jaar 30 hectare, ofwel 50 voetbalvelden, open ruimte. De ruimte voor planten en dieren verbrokkelt en lijdt onder lawaai, vervuiling en recreatie.

Groene zones
Om de stad groener te maken pleit Adelheid Byttebier onder meer voor een groene zone op 200 meter van elke woning. Die groene zones hebben ook een sociale functie. "Mensen leggen er contacten en het is vaak omdat er te weinig groen is dat mensen de stad verlaten."

Volkstuintjes
Een ander dossier waar Byttebier werk van wil maken is het statuut van de volkstuintjes. Volgens de Groen! -fractieleidster moet er , met de infrastructuurwerken van het spoor in het gewest voor het Gewestelijk Expresnet (GEN), een debat komen over de plaats van natuurontwikkeling rond dat GEN. (belga/bdr)

bron : www.demorgen.be : http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/254991/2008/04/24/-Brussel-heeft-te-weinig-groen-.dhtml

Hanne Vennekens
24th April 2008, 21:17
Deze vrouw heeft toch overschot van gelijk!
Waarom wacht Brussel nog om te investeren in groen, het is zo belangrijk in ons leven, het zal de burgers heel wat blijer maken.
Eigenlijk zou elke stad, gemeente, dorp hierin moeten inversteren!
Het kan toch niet zo moeilijk zijn om overal in de stad wat groen aan te leggen.
Ik zeg niet dat het overal grote parken van 1000m² moeten zijn maar wat meer groen in de stad is voor iedereen aangenamer!

Sofie.Moereels
26th April 2008, 16:47
Een groene leefomgeving heeft niet alleen een positieve invloed op ons humeur, maar is ook goed voor het milieu!

Mensen hebben groen nodig. Ik denk dat iedereen toch eens goed [COLOR=Red]inademd[/COLOR] als hij of zij net afgemaaid gras ruikt. Dit is een hemelse geur die je in steden niet vaak meer tegenkomt...

Er moet dringend geïnvesteerd worden in onze leefomgeving en dan liefst nog in de groene...