PDA

Bekijk de volledige versie : Het regent faillissementen in de horeca


DassenPeter
1st August 2005, 11:04
In juli zijn 413 bedrijven failliet gegaan. Dat is 1,5 procent minder dan een jaar eerder. Over de eerste zeven maanden van dit jaar ligt het aantal faillissementen 0,19 procent hoger dan vorig jaar. Dat heeft het financieel informatiebureau Graydon berekend.

Vergeleken met 2004 gaat het dit jaar vooral in de horeca slecht. Er gingen dit jaar al 805 horecazaken failliet. Dat is vijf procent meer dan vorig jaar. Ook in de bouwnijverheid (+3 procent) gaat het beroerd, maar het absolute aantal faillissementen ligt in deze sector lager. Brabant, West-Vlaanderen en Namen tellen meer bankroete bedrijven dan vorig jaar. Oost-Vlaanderen, Henegouwen, Antwerpen, Limburg, Luik en Luxemburg noteren een lager aantal faillissementen. (RMG)

Het Nieuwsblad

DassenPeter
1st August 2005, 11:13
Is het nog wel opportuun om een zaak te openen met de huidige situatie in onze economie? Ik zou het in ieder geval niet doen.
Dat het nu net de horeca de eerste klappen krijgt is zeker geen verassing. Wanneer de economie slecht gaat besparen de meeste mensen op hun buiten-huiselijke acitiviteiten zoals op café gaan of iets gaan eten.
Iedereen zal wel gemerkt hebben dat onze economie enorm achteruit gaat. Kijk maar naar de grote bedrijven die ofwel failliet gaan, ofwel verhuizen naar een ander goedkoper land. Daar licht natuurlijk ook het grote probleem. De lageloonlanden maken dat een bepaald product nu éénmaal goedkoper kan gemaakt worden in bv. Azië.
Om de kop boven water te houden zal ons land moeten uitblinken in innovaties en technologische vooruitgang. Een sombere toekomst...

katleen
1st August 2005, 12:17
het grote punt in de horeca is het personeel. Als je al het personeel dat je nodig hebt om goede service te bieden altijd netjes moet inschrijven moet je idd geen zaak meer opendoen! Hier spreek ik uit ervaring.