PDA

Bekijk de volledige versie : Michael Moore steunt Barack Obama


Barst
21st April 2008, 23:42
Michael Moore steunt Barack Obama


De Oscarbekroonde Amerikaanse filmmaker Michael Moore heeft vandaag beslist de kandidatuur van de zwarte senator Barack Obama te steunen. In diens rivale Hillary Clinton was hij eerst "ontgoocheld", maar die heeft sinds de "haatcampagne" van de Clintons tegen de senator uit Illinois plaats gemaakt voor "afkeer". Moore werd vooral bekend door zijn films waarin hij Bush en zijn beleid stevig op de korrel neemt.


Tegen Republikeinen

Moore's allereerste betrachting blijft echter te verhinderen dat in november de presidentsverkiezing gewonnen wordt door een Republikein (John McCain). Moore "en de meerderheid van de Amerikanen" zijn de voorbije acht jaar door de Republikeinen (de regering-Bush) "murw geslagen".


Schrik

Het televisiedebat tussen de twee Democratische kandidaten vorige woensdag was voor de maker van 'Sicko' "de druppel die de emmer deed overlopen". Clinton bracht Obama tijdens het debat in verband met de zwarte moslimleider Louis Farrakhan, organisator van de bekende Million Men March. De leider van de Nation of Islam geldt als "antisemitisch en homofoob". Dat is een techniek, aldus Moore, om de blanke Amerikaanse kiezer schrik aan te jagen.


Hitler

Met dezelfde associatietechniek, aldus Moore, kan je Obama ook aan Adolf Hitler linken. Obama wordt namelijk gesteund door Ted Kennedy, Kennedy is katholiek, de katholieke kerkleider Benedictus XVI was bij de Hitlerjugend - "ergo, Obama houdt van Hitler!".


Obamamanie

Tot voor vrij kort was moore nog een fervent fan van Hillary, op wie hij "stiekem een oogje had". Overigens hoedt de filmmaker zich voor 'Obamamanie'. Om te geloven dat met een overwinning van Obama de Vs weer op het juiste pad zitten, "daarvor heb ik al te lang geleden mijn roze bril kwijtgespeeld".


Blog HLN, 21/04/08