PDA

Bekijk de volledige versie : Lega Nord krijgt vier ministerposten in Italië


s5050033
21st April 2008, 12:48
Lega Nord krijgt vier ministerposten in Italië


ROME - De Lega Nord krijgt in de regering van de nieuwe Italiaanse premier Silvio Berlusconi vier ministerposten. Dat heeft Umberto Bossi, de leider van de rechtspopulistische partij, zondagavond gezegd aan het Italiaanse persbureau Ansa na een ontmoeting met Berlusconi in Milaan.

Bossi zou zelf opnieuw minister van Nationale Hervorming worden, een post die hij al bekleedde in de laatste regering-Berlusconi, tussen 2001 en 2004. Hij moest dan aftreden wegens een ernstige beroerte.

Roberto Maroni zou minister van Binnenlandse Zaken worden, het departement Landbouw zou naar Luca Zaia, de vice-president van de regionale regering van Venetië, gaan. Roberto Calderoli zou vice-premier worden.

Die heeft in het verleden vooral van zich laten spreken door zijn racistische uitlatingen en zijn uitvallen tegen de islam.

De Lega Nord haalde bij de parlementsverkiezingen van 13 en 14 april zo'n 8 procent van de stemmen en droeg daarmee duidelijk bij tot de verkiezingsoverwinning van de centrum-rechtse alliantie 'Volk van de Vrijheid'. avb

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF21042008_036