PDA

Bekijk de volledige versie : Europese vaccinatieweek in het teken van mazelen


ellenvvl
16th April 2008, 13:57
Dit jaar staat de Europese vaccinatieweek, van 21 tot 27 april, volledig in het teken van mazelen. Vaccinatie tegen deze ziekte blijft belangrijk, want uitgeroeid is de ziekte zeker niet. Dat bewijst de recente mazzelenepidemie binnen een joodse gemeenschap in Antwerpen.

Vaccinatie
Vlaanderen scoort goed op het vlak van vaccinatie: 94 procent van de zuigelingen is gevaccineerd tegen mazelen. De tweede vaccinatie, die kinderen moeten krijgen in het vijfde leerjaar, zit het iets minder goed. Een vijfde van deze kinderen zou de tweede vaccinatie niet gehad hebben.

Daarom richt de campagne van Vlaams minister van Volksgezondheid Steven Vanackere tijdens de vaccinatieweek zich naar 14- tot 18-jarigen. De boodschap voor hen is duidelijk: "Ga na of je twee inentingen hebt gekregen vôôr je 18 jaar. Is dat niet het geval of weet je het niet meer, vraag dan raad bij je ouders of je huisarts."

Epidemie
Dat vaccinatie belangrijk is, bewijst een recente mazelenepidemie in Antwerpen. Sinds augustus 2007 zijn daar binnen een joodse gemeenschap minstens 110 gevallen van de ziekte vastgesteld. Heel wat van deze kinderen waren niet of onvolledig gevaccineerd. (belga/gb)

bron: www.demorgen.be