PDA

Bekijk de volledige versie : Winnaars en verliezers 12-04-2008


Barst
12th April 2008, 18:08
VERLIEZERS


1. Fakkeldragers

Het olympisch vuur brandde deze week op een laag pitje. De fakkel die in estafette China's glorie en de broederschap der volkeren, vooral dan die tussen het Chinese en het Tibetaanse volk, de wereld rond moest dragen, kon maar weinig enthousiasme wekken in Parijs, Londen en San Francisco. Peking boos, Rogge in de knoei, politici in twijfel tussen principes en belangen en Tibet op alle voorpagina's: had men nu echt iets anders verwacht toen de Spelen in 2007 aan China werden toegekend?


2. Anne-Marie Lizin

De gewezen senaatsvoorzitster en burgemeester van Hoei, de PS-politica Anne-Marie Lizin, heeft een abonnement op deze rubriek. Ditmaal dankt ze haar optreden aan de RTBF-documentaire die gisteravond werd uitgezonden. De beschermelinge van de verworpenen der aarde, de Jeanne d'Arc van de democratie en de mensenrechten, de vriendin van de groten - in moreel opzicht - der aarde, de advocate van de transparantie en het deugdelijk bestuur in de derde wereld, blijkt in haar eigen achtertuin een verlicht despote te zijn die met het geld van een kerncentrale 1.400 personeelsleden in dienst heeft om haar 20.000 inwoners zo goed te bedienen dat ze haar op handen dragen, zoals de Argentijnen Evita Perón aanbaden.


3. Tom Waes

De paparazzo-wedstrijd van Tom 'Tomtesteron' Waes, waarbij hij de kijker opriep om BV's te fotograferen, is de BV Tom Waes slecht bekomen. De VRT schrapte de wedstrijd en haalde de foto's van het net. Tom Waes is ondertussen zelf gefilmd en op YouTube gepost, waarbij de afloop van zijn uitzending zondagavond al wordt onthuld.


4. Max Mosley

Nog meer onthullingen deze week op YouTube: Max Mosley, de grote baas van de internationale automobielfederatie FIA, liet zich filmen in een sadomasochistische orgie, waarbij hij in nazikostuum prostituees van het zweepje geeft onder het roepen van Duitse slogans. Mosleys vader was de beruchtste vooroorlogse nazi in Groot-Brittannië. Zijn vriend, de Formule 1-baas Bernie Ecclestone, denkt dat het maar om te lachen is.


5. Vitalski

Ook om te lachen is de cabaretshow Mijn leven met Leterme van Vitalski. De zelfverklaarde nachtburgemeester van Antwerpen, ook auteur en theatermaker, mocht van het CD&V-stadsbestuur van Temse zijn show niet opvoeren in het jeugdhuis van Temse, want met Yves Leterme hoort men niet te lachen, volgens de lokale burgemeester en schepen van Cultuur. Bleek achteraf dat er om de show niet eens te lachen viel.


6. Laurette Onkelinx

Ze wilde per se burgemeester van Schaarbeek worden, en dus verhuisde het echtpaar Onkelinx-Uyttendaele naar de Brusselse gemeente. Maar het lukte Laurette Onkelinx niet om de populaire Clerfayt van zijn burgemeestersstoel te stoten. En daar zit ze nu, ver van haar eigendom in het chique groen van Lasne, vast in een proletarische Brusselse gemeente. Tussen boeven en tuig, die 's nachts met de BMW aan de haal gingen. Tja, een bordeauxkleurige BMW 325i Cabrio kun je in het residentiële Lasne buiten laten staan. In Schaarbeek steekt zo'n speeltje wat meer de ogen uit.


7. Frédéric Laloux

Er was eens een Nederlandse bisschop die zei dat je het armen niet kon verwijten dat ze een brood stalen. Kun je het een dakloze verwijten dat hij de tankkaart van de gemeente gebruikt om wat extra benzine in te slaan, zeker als hij alleen een auto heeft om kantoor in te houden? Staatssecretaris voor Armoedebestrijding Frédéric 'sans domicile fixe' Laloux doet gewoon zijn werk: zijn armoede bestrijden.


WINNAARS

Deze week geen commentaar bij de winnaars, aangezien niet beschikbaar in digitale versie. De namen wil ik u echter niet onthouden:
-Jean-Jacques De Gucht
-Eurotunnel
-De Lappersforters
-Ivo Victoria
-Pierre Lagrange
(...)