PDA

Bekijk de volledige versie : Weinig vorderingen in strijd tegen kinder- en moedersterfte


ellenvvl
11th April 2008, 08:35
In de wereldwijde strijd tegen kinder- en moedersterfte wordt er te weinig vooruitgang geboekt. Slechts een kwart van de 68 landen die hun sterftecijfer tegen 2015 aanzienlijk zouden moeten verminderen, lijkt ook daadwerkelijk op de goede weg om deze VN-millenniumdoelstelling te halen. Dat blijkt uit een onderzoek in het Britse medische tijdschrift "The Lancet".

Zwart Afrika
Terwijl in sommige landen, zoals China, de medische verzorging van vrouwen en zuigelingen inmiddels al fel is verbeterd, hinken heel wat andere gebieden nog achterop. Dat is onder andere het geval voor zwart Afrika, waar de gezondheidssituatie van deze kwetsbare doelgroepen zelfs nog is verslechterd.

Goede weg
Onder meer Brazilië, Bangladesh, Mexico en Indonesië behoren tot de zestien landen die op de goede weg zijn. De millenniumdoelstellingen bepalen onder meer dat het sterftecijfer onder kinderen tot 5 jaar in de betrokken landen tegen 2015 moet worden teruggedrongen met twee derden. De moedersterfte moet met drie vierden dalen. (dpa/gb)

bron: www.demorgen.be (11/04/2008)