PDA

Bekijk de volledige versie : Sarkozy stuurt 700 extra soldaten naar Afghanistan


s5050033
10th April 2008, 15:31
09/04 Sarkozy stuurt 700 extra soldaten naar Afghanistan
Parijs stuurt meer dan 700 soldaten naar Afghanistan.


Frankrijk breidt volgens informatie van het weekblad Le Canard enchainé zijn troepenmacht in Afghanistan met meer manschappen uit dan aanvankelijk werd aangekondigd. President Nicolas Sarkozy had op de NAVO-top in Boekarest gezegd dat hij bijkomende bataljons met in totaal 700 manschappen naar Afghanistan zou sturen.

Aanvullend zal Parijs vanaf augustus nog eens 300 officieren en soldaten van een bijzondere interventiemacht voor Afghanistan beschikbaar stellen. Dan nemen de Fransen het bevel weer over in de grote omgeving van Kaboel. Bovendien zal een vijfde opleidingsploeg van 80 man voor Afghanistan afgestaan worden.

Het uitgebreidere engagement voor Afghanistan zorgt in Frankrijk voor nogal wat opschudding en vormde dinsdag de aanleiding voor een motie van wantrouwen van de oppositie.

Vorige week had Parijs al 200 bijkomende manschappen naar de Hindoekoesj gestuurd. Met de geplande versterkingen worden in totaal 3.500 militairen ingezet, schrijft Le Canard. Daarvan worden 500 manschappen ter beschikking gesteld voor marine-opdrachten in de Indische Oceaan.

(Bron: Le Canard Echainé)

http://www.gva.be/nieuws/buitenland/default.asp?art={E9A3D7C4-2B2C-478D-BBDD-70273840EF35}


Ik kan me nog steeds niet van de indruk ontdoen dat men die militairen meer voor politieke redenen dan voor 'levensreddende' doeleinden stuurt. Het lijkt erop dat de EU-landen manschappen tegen elkaar op naar oorlogsgebied sturen... :confused: