PDA

Bekijk de volledige versie : Paniekexecutie...


Barst
26th July 2005, 00:17
Braziliaan acht keer beschoten omwille van ongeldig visum


Jean Charles de Menezes kreeg vrijdag door een overijverige Londense politieagent vijf kogels in het hoofd geschoten.Jean Charles de Menezes, de Braziliaan die vrijdag in het Londense metrostation Stockwell als terreurverdachte werd afgemaakt door een politieagent, had geen geldig visum. Mogelijk kan dat verklaren waarom hij wegliep toen een inspecteur hem aanmaande te blijven staan. Dat melden bronnen die bij het onderzoek betrokken zijn vandaag aan BBC.

Klacht
De 27-jarige elektricien beschikte over een studentenvisum waarmee hij slechts enkele uren per dag kon werken, zo preciseert de BBC. De familie van het slachtoffer, die van plan is klacht in te dienen tegen de politie, heeft deze informatie ontkend.

Acht schoten
De Menezes werd trouwens niet vijf, zoals eerder gemeld, maar acht keer beschoten. Dat heeft maandag de commissie die het drama onderzoekt bekendgemaakt. De Braziliaan kreeg zeven schoten in het hoofd en één in de schouder De politieagenten in burger pasten in hun actie het nieuwe beleid van Scotland Yard jegens "zelfmoordterroristen", het shoot to kill, toe. Die tactiek -het viseren van het hoofd van de verdachte- werd gecopieerd van de modus operandi van de Israelische veiligheidsdiensten versus Arabische/Palestijnse zelfmoordactivisten. (belga)


Weblog HLN, 25/07/05 17u53

Barst
26th July 2005, 00:51
[FONT=Trebuchet MS]...'ze' vergeten er dan nog bij te zeggen dat deze 'victim by default' al op de grond lag, en dat hij de pech had uit het 'verkeerde' huis te komen én iets meer aan te hebben dan alleen maar een T-shirt - zodat het vermoeden van 'omgord met springtuigen' niet kon geëlimineerd worden... Met 'dank' voor de 'bruikbare tip' van de Mosaad... :mad:

Hoewel Blair in bange dagen uiteraard moeilijk anders kan dan zijn veiligheidsdiensten verdedigen, is het toch nog maar de vraag of dergelijke 'ontsporingen' niet juist dat zijn wat de terroristen op het oog hebben, nl. onze zuur verdiende vrijheidsgrondrechten onderuit halen via het zaaien van angst en paniek... Vrijheid en Wahabitische sjaria gaan nl. niet zo goed samen... :D

Overigens: laat mij vandaag een vakantiebestemming kiezen, en het zou gegarandeerd Sharm El-Sheikh zijn... :cool:[/FONT]