PDA

Bekijk de volledige versie : Echtpaar opgepakt voor moord op Spaanse kleuter Mari Luz


marliessomers
26th March 2008, 22:12
HUELVA - De Spaanse politie heeft een echtpaar opgepakt dat verdacht wordt van de moord op de vijfjarige Mari Luz Cortés. De man zou bekentenissen afgelegd hebben. Ondertussen zijn ook zijn broer en zus opgepakt.

Het lichaam van Mari Luz Cortés werd drie weken geleden, op 7 maart, gevonden in een rivier in Huelva. Ze had een zware hoofdwonde, maar volgens de autopsie was verstikking de doodsoorzaak. Het vijfjarige meisje was op 13 januari van dit jaar verdwenen.

Het verdachte echtpaar, de 52-jarige Santiago del Valle García en zijn vrouw Isabel García, werden dinsdag al opgepakt. De man en de vrouw wordt dood door schuld ten laste gelegd. Ondertussen zijn ook de broer en de zus van de man opgepakt.

Del Valle García zou eerst bekentenissen afgelegd hebben, maar daar is hij al op teruggekomen, melden de Spaanse media.

Zijn versie van de feiten is nu dat het meisje hem vrijwillig vergezelde. Op de trap naar de deur van zijn huis zou ze gevallen zijn, wat de hoofdwonde moet verklaren. Het meisje is volgens de verdachte ook overleden aan de verwondingen. Volgens de Spaanse krant El Mundo ontdeed hij zich van het lichaam met behulp van een winkelkarretje. Nog volgens die krant was del Valle García eerder al veroordeeld voor pedofilie en sexueel misbruik van zijn dochters.

Later op de dag is er een persconferentie gepland met de ouders van Mari Luz. lob