PDA

Bekijk de volledige versie : internet via satelliet


ambi-ann
24th February 2008, 11:51
23/02 Japan lanceert succesvol proefsatelliet voor internet
Japan heeft zaterdag met succes een experimentele telecomsatelliet voor het internet gelanceerd, zo was rechtstreeks op de website van het Japanse ruimtevaartbureau Jaxa te volgen.

Van op het eiland Tanegashima vertrok om 09.55 uur Belgische tijd de veertiende H-2A raket. Het door Mitsubishi Heavy Industries gebouwde werkpaard van de Japanse ruimtevaart zette 28 minuten later de Kizuna- of Winds-satelliet uit, toen de raket aan 10,2 km per seconde vloog.

Bedoeling is toegang tot communicatie aan hoge snelheid (tot 1,2 Gbps) via het internet uit te testen van eender waar in Azië, zonder afhankelijk te zijn van grondinfrastructuur. De ultieme ambitie is niet door het internet gedekte gebieden toch toegang tot het net te verschaffen.

De kunstmaan weegt 2,7 ton en zal een baan draaien op ongeveer 36.000 km hoogte, op 143 graden oosterlengte.

(http://www.gva.be/nieuws/wetenschap/)



Het is al langer geweten dat wij almaar afhankelijker worden van het internet. Het internet wordt dan ook nog eens de wereld ingestuurd via leidingen door de zee en/of onder de grond. Er zouden zelfs al storingen kunnen zijn als er een walvis tegen deze kabels zwom. (of is dit een fabeltje dat ik ergens heb opgevangen ;-) )
Is dit, internet via satelliet, de langverwachte onfeilbare oplossing voor de labiliteit van ons internet?!