PDA

Bekijk de volledige versie : Rode Kruis doet dringende oproep aan bloedgevers


wim leenaerts
14th February 2008, 10:35
Rode Kruis doet dringende oproep aan bloedgevers
De 'dienst bloed' van het Rode Kruis lanceert een dringende oproep aan de bloedgevers. Het bloedtekort heeft een alarmerend peil bereikt.

7% te weinig
De verdeling van zakjes bloed is sinds het begin van het jaar sterk toegenomen. "We hebben ongeveer 7% te weinig zakjes in verhouding tot de voorraden die we zouden moeten hebben", aldus Olivier Bertrand van de Franstalige vleugel van het Rode Kruis in La Libre Belgique.

Geen manoeuvreerruimte meer
Hij preciseert dat, nadat de organisatie zijn reserves al aansprak, ze vandaag geen manoeuvreerruimte meer heeft. "Voor zover de tendens bevestigd wordt, en er is geen enkele reden waarom dat niet het geval zou zijn, zouden we echte problemen kunnen krijgen", aldus Bertrand. (belga/bf)

Bron: www.demorgen.be, 14/02/08

Ik ben vorige week voor de derde keer bloed gaan geven.
Voor diegenen die niet gaan omdat ze niet goed durven: enkele puntjes die je misschien kunnen overtuigen:
- Het doet hoegenaamd geen pijn. Een klein prikje als ze de naald injecteren, maar dat is echt verwaarloosbaar.
- Het duurt ongeveer een 15min
- Bij elke donatie krijg je een bonnetje dat je kan gebruiken om ter plaatse een presentje te kiezen (Suske & Wiske strip, shampoo en douchegel, keukenhanddoeken en zakdoeken, en voor 4 bonnetjes zelfs een bioscoopticket!)
- Achteraf krijg je gratis drank (cola, koffie, thee enz.) a volonté en vorige week waren er bij ons zelfs gratis pannenkoeken :clap: Allen daarheen!

Je gaat wel best op tijd, want er wordt een windel gedaan rond je arm die er 2u op moet blijven. Als je dus om 20u gaat en je moet nog douchen kan dat pas na 22u ;)