PDA

Bekijk de volledige versie : Senaatscommissie wil globaal actieplan rond obesitas


Eline Bruyndonx
30th January 2008, 09:28
Senaatscommissie wil globaal actieplan rond obesitas

De Senaatscommissie Sociale aangelegenheden heeft zich achter een voorstel van resolutie geschaard van Philippe Mahoux (PS) waarin de federale overheid wordt gevraagd een globaal plan te ontwikkelen rond obesitas in samenwerking met de deelstaten. Het voorstel staat op de agenda van de plenaire vergadering van 14 februari.

Bij de opmaak van dat globaal plan moet voldoende aandacht gaan naar bewustmakingscampagnes. Er moet ook meer geld gaan wetenschappelijk onderzoek. Een sluitende wetgeving over vermageringsproducten en heelkundige ingrepen in dit verband is volgens de resolutie dringend nodig, alsook terugbetaling ervan in het raam van de ziekteverzekering.

Bron: www.demorgen.be op 29/01/2008

Zwaarlijvigheid veroorzaakt verschillende aandoeningen die de mens fataal kunnen zijn: verschillende soorten kanker, hart en vaatziektes ( doodsoorzaak nummer 1 in Belgie) diabetes van het type 2 en nog een hele reeks andere ziektes en aandoeningen. Het wordt dus wel tijd dat ze eens iets gaan doen rond het grootste gezondheidsprobleem in onze maatschappij.
Ik sta helemaal achter het voorstel om bewustwordingscampagnes te lanceren. In een documentaire op canvas (29/01/2008) zei men dat de eerste oorzaak van zwaarlijvigheid slechte eetgewoontes zijn. Is de terugbetaling van chirurgische ingrepen en pillen dan wel verantwoord? Mensen zijn zelf verantwoordelijk. Dan kan men nog beter het fitnessabonnement terugbetalen.