PDA

Bekijk de volledige versie : Brussel legt maatregelen bij kritieke hoeveelheid fijn stof vast


Hanne Vennekens
18th January 2008, 15:39
Brussel legt maatregelen bij kritieke hoeveelheid fijn stof vast
De Brusselse regering heeft een aantal noodmaatregelen vastgelegd die vanaf volgende winter worden toegepast wanneer de kritieke grens van de hoeveelheid fijn stof in Brussel wordt overschreden. Afhankelijk van drie zogeheten interventiedrempels en wanneer het gaat om pieken van twee opeenvolgende dagen zullen de maatregelen, die vooral betrekking hebben op het autoverkeer, geïmplementeerd worden.

Als de eerste interventiedrempel bereikt wordt, zal de toegelaten snelheid beperkt worden tot 50 kilometer per uur in het gewest en 90 kilometer per uur op de ring. Er zullen ook meer snelheidscontroles komen. In Brussel wordt deze drempel twee of drie keer per jaar bereikt.

Bij de tweede interventiedrempel wordt het 'alternerend rijden' ingesteld. Zware vrachtwagens mogen op bepaalde tijdstippen Brussel niet binnenrijden. Mensen zullen dan ook gratis kunnen gebruik maken van het MIVB-net.

De derde drempel is nog nooit bereikt en zal volgens berekeningen hoogst zelden voorvallen. Het verkeer zal dan voor alle voertuigen in Brussel verboden worden. (belga/gb)

bron : www.demorgen.be : http://demorgen.be/dm/nl/982/Home/article/detail/138382/2008/01/18/Brussel-legt-maatregelen-bij-kritieke-hoeveelheid-fijn-stof-vast.dhtml