PDA

Bekijk de volledige versie : Jaar van de astronomie 2009


Philip_Huygelberghs
30th December 2007, 13:29
De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft het jaar 2009 uitgeroepen tot het Jaar van de Astronomie. Wereldwijd zullen we dat jaar de sterrenkunde en haar bijdrage aan de samenleving en cultuur vieren. Het hoogtepunt wordt de vierhonderdste verjaardag van het eerste gebruik van een telescoop door Galileo Galileï.

De initiatiefnemers willen ook de nadruk leggen op de vreedzame internationale samenwerking in de zoektocht naar de oorsprong van het leven in het heelal en "naar ons gezamelijk verleden dat maakt dat alle burgers van onze planeet verbonden zijn". In ons land gaan zowel professionele sterrenkundigen als amateurs een waaier van activiteiten opzetten, belooft het Planetarium van België.
De Morgen 21/12/07

Het is en blijft een interessant object om te bestuderen, ons heelal. Ik vind het dan ook mooi dat ze in België ook aandacht besteden aan dit fenomeen. Hopelijk worden zo meer mensen gestimuleerd om er zich in te verdiepen. Er is immers nog stof genoeg om over na te denken in dit wetenschapsgebied.

Cheers!!!