PDA

Bekijk de volledige versie : Verkeersfiles 'live' op het Web


Barst
28th June 2005, 14:11
Live beelden verkeer op web


ANTWERPEN - Het Verkeerscentrum Vlaanderen biedt vanaf vandaag op zijn website live camerabeelden aan van het verkeer rond Antwerpen en Brussel. Zo kan iedere weggebruiker voor het eerst on line en met eigen ogen de toestand op de Vlaamse wegen bekijken.


Het Verkeerscentrum houdt het verkeer in de gaten via onder andere camera's langs de snelwegen. Een selectie van die beelden is vanaf nu live te bekijken op de website van het Verkeerscentrum.

Wie op de kaart ,camera's' aanvinkt krijgt een selectie van zestien locaties te zien: elf in de regio Antwerpen (op Ring, E17, E313, E19) en vijf in de regio Brussel (op E40, A12, E19, E411). Wie de cursor op het camera-icoontje houdt, krijgt een livebeeld van de locatie. Er is ook een overzichtpagina met alle beschikbare beelden.

In de toekomst wordt de selectie uitgebreid met nog beelden uit het Brusselse en beelden van de regio's Gent en Lummen.

De website van het Verkeerscentrum bestaat sinds half 2004 en bevatte al een actueel overzicht van de verkeerssituatie in Vlaanderen. Sinds maart jongstleden is verkeersinformatie beschikbaar via een gratis e-mailservice, Spitsmail. Die heeft al 1.900 abonnees.

Het Verkeerscentrum van de Vlaamse Gemeenschap, gevestigd in Wilrijk, monitort het verkeer op de Vlaamse snel- en gewestwegen. Het verspreidt ook verkeersinformatie.

www.verkeerscentrum.be


28/06/2005 (ty)

©Copyright De Standaard