PDA

Bekijk de volledige versie : Water niet te diep?


Barst
25th June 2005, 03:45
Katholieken volgen vrijzinnige filosofie en omgekeerd


BRUSSEL - De KUB en Vrije Universiteit Brussel stellen elk twee vakken open voor elkaars filosofiestudenten.


Daarmee wachten ze niet op een mogelijke structurele samenwerking tussen de twee instellingen (DS 20 juni) . De filosofen zijn het minst geïnteresseerd in de filosofische discussie over samenwerking tussen de twee Brusselse universiteiten. Ze willen hun studenten een zo breed mogelijk programma aanbieden. En daarvoor kijken ze over het muurtje. De faculteiten filosofie hebben daarover een samenwerkingsovereenkomst gesloten. In geschiedenis en communicatiewetenschappen zijn gelijkaardige gesprekken bezig.

Op het programma van het vijftal tweedejaars filosofie aan de KUB en het twintigtal studenten in het tweede jaar aan de VUB staat volgend academiejaar een verplicht vak aan de andere instelling. De Katholieke Universiteit Brussel biedt ,,wijsgerige antropologie'' van Patricia De Martelaere aan. Aan de VUB krijgen de KUB-studenten ,,verklaring van wijsgerige teksten uit het Frans''.

Daarnaast worden nog keuzevakken uit de andere instelling aan de lijsten in VUB en KUB toegevoegd.

Daarmee willen de twee faculteiten filosofie op een ,,pragmatische manier'' samenwerken. Ze beklemtonen daarbij dat de inhoudelijke afstand tussen de twee universiteiten veel kleiner is dan vaak wordt beweerd. Iedereen behoudt zijn eigenheid en de studenten krijgen een vollediger programma.

Met de samenwerking, die volgend academiejaar ingaat, wil de KUB de hiaten in haar opleiding opvullen, zonder daarvoor bijkomende docenten aan te trekken. Ze beklemtoont dat de VUB niet de enige instelling is waarmee ze samenwerkt.


25/06/2005 (g.teg.,pl)

©Copyright De Standaard

Barst
25th June 2005, 03:47
[FONT=Trebuchet MS]Filosofie kan ons redden??[/FONT] :D