PDA

Bekijk de volledige versie : Nog steeds 93 miljoen kinderen zonder onderwijs


jan.dufraing
10th December 2007, 19:12
Nog steeds 93 miljoen kinderen zonder onderwijs
Ondanks alle inspanningen kunnen wereldwijd nog steeds 93 miljoen jongens en meisjes geen school bezoeken.

Volgens een rapport van UNICEF is daarmee het aantal kinderen zonder basisopleiding de laatste vijf jaar weliswaar met bijna 20 procent gedaald, de beoogde millenniumdoelstelling "Onderwijs voor iedereen" is nog lang niet in zicht.

Het rapport vormt de basis voor een speciale zitting van de Verenigde Naties over de situatie van de kinderen, waar vooraanstaande regeringsafgevaardigden dinsdag en woensdag in New York kinderen en jongeren vanuit de hele wereld zullen ontmoeten.

UNICEF, het Kinderfonds van de Verenigde Naties, uit in het vooraf in New York gepubliceerde rapport "Progress for Children" zijn bezorgdheid over de aanhoudende onderwijsproblemen vooral in Afrika en Azië. "Onderwijs is een sleutel voor eender welke ontwikkeling", luidt het in het rapport. Alleen al in Afrikaanse landen kunnen 41 miljoen kinderen met de leeftijd om basisonderwijs te volgen niet voor de eerste keer naar school gaan of komen niet naar de les omdat ze voor hun levensonderhoud moeten werken. Wereldwijd zijn in het bijzonder kinderen uit arme gezinnen benadeeld. In 76 van 92 onderzochte landen zijn er schoolkosten, die de ouders vaak niet kunnen opbrengen.


Bron: Gazet van Antwerpen 10/12/2007
http://www.gva.be/nieuws/Buitenland/default.asp?art={0AE1EE12-B622-48EF-9EB5-D0896E12F299}

jonas.de.ceulaer
10th December 2007, 21:56
Dat is wel heel veel. Dat zijn dus 93 miljoen kinderen die eigenlijk zo goed als geen uitzicht hebben op degelijk werk. Meestal is het wel zo dat deze kinderen moeten thuisblijven omdat hun ouders geen school kunnen betalen of ze moet mee helpen thuis. Soms is het zelfs zo dat er gewoon geen school is of de dichtstbijzijnde school is te ver weg. Natuurlijk wil ik dat hier iets aan gedaan wordt, maar wat? Ik volgde vorig jaar nog secundair onderwijs op het Sint-Jozefscollege te Herentals. Daar had men een organisatie die geld inzamelde om scholen te bouwen in arme landen, nl KOMIAK. Iedere vrijdagmorgen werd er dan geld ingezameld. In de loop van het schooljaar werd dan bekendgemaakt hoeveel de inzamelactie van het afgelopen jaar bij elkaar gebracht had. Ik weet nog dat in 2006 er genoeg geld was verzameld om een school te bouwen. Als men wat meer zoals die organisatie zou werken kan men in ieder geval er toch al voor zorgen dat er scholen aanwezig zijn. Of de kinderen kunnen komen hangt van de situatie en de ouders af.