PDA

Bekijk de volledige versie : Om wanhopig van te worden...


Barst
12th June 2005, 21:48
Dronken publiek moedigt man aan tot zelfmoordsprong in Deventer

Een 34-jarige man uit het Nederlandse Deventer heeft zaterdagochtend vroeg gedreigd zichzelf van het leven te beroven door op de kermis in zijn woonplaats uit het reuzenrad te springen. De politie, die hem wist te redden, werd bij die actie ernstig gehinderd door dronken omstanders die de man aanmoedigden om te springen. Dat liet de politie zondag weten.

Brandweer gehinderd door beschonken omstanders
De man, die ernstige psychische problemen heeft, was rond 04.00 uur zaterdagochtend op de as van het reuzenrad geklommen en dreigde te springen. Het kostte de politie en de brandweer veel tijd hem te bereiken en met hem in gesprek te raken, omdat ze daarbij werden gehinderd door beschonken omstanders.

"Daarbij werd zelfs gescandeerd en gezongen dat hij moest springen", aldus de politie. "De man, die zwaar over zijn toeren was, werd daarop boos en gooide lampen uit de kermisattractie en zijn gsm naar het publiek."

Publiek bleef tekeergaan
Uiteindelijk lukte het met veel moeite om het publiek op afstand te houden. Met een aan een veiligheidslijn gezekerde brandweerman en een politieagent lukte het uiteindelijk de man in het bakje van een ladderwagen te praten. Hij dreigde daarna alsnog uit dit bakje te springen omdat het publiek tekeer tegen hem bleef gaan. In afwachting van professionele hulp, sloot de politie de man voor zijn eigen veiligheid op.

40-jarige vrouw aangehouden
Tijdens de reddingsactie hield de politie een 40-jarige vrouw uit Deventer aan omdat ze bij herhaling politiemensen beledigde. Ze zocht de confrontatie met de agenten omdat haar man kort daarvoor een bon had gekregen voor wildplassen.

"Gebrek aan normbesef"
De politie neemt achteraf geen actie meer tegen omstanders die de agenten en brandweerlieden hinderden. "Het is moeilijk om deze mensen aan te pakken, maar het is wel kenmerkend voor het gebrek aan normbesef dat dit kan gebeuren", aldus een woordvoerder. (belga)

Weblog HLN, 12/06/05 14u03

wim leenaerts
13th June 2005, 14:08
[QUOTE=Barst]De politie neemt achteraf geen actie meer tegen omstanders die de agenten en brandweerlieden hinderden.[/QUOTE]
Spijtig... Sommige mensen zijn echt wel verkeerd bezig. Net zoals van die mensen die bij een gevecht op een fuif ofzo staan te supporteren...