PDA

Bekijk de volledige versie : Hooikoorts leidt tot slechtere examenresultaten


judithgielens
3rd June 2005, 13:32
Hooikoorts leidt tot slechtere examenresultaten
Een kwart van alle leerlingen en studenten met hooikoorts presteert slechter bij hun eindexamen door hooikoorts, blijkt uit een Brits onderzoek. Het Britse onderzoeksinstituut voor Pollen en Aerobiologie, dat is verbonden aan de universiteit van Worcester, heeft aangetoond dat er een duidelijk verband is tussen de allergische aandoening en prestaties.

Aan het onderzoek deden 1300 studenten van vier universiteiten mee. "We weten dat hooikoorts hoge sociaal-economische kosten heeft, zowel door de behandeling als door afnemende productiviteit", zei onderzoeksleider Emberlin tegen de BBC. "Uit dit onderzoek blijkt dat hooikoorts ook langdurige sociale en economische gevolgen kan hebben voor studenten die slechter presteren bij hun examens door hooikoorts."

Aan het onderzoek deden studenten mee van de universiteiten in Cambridge, Worcester, Edinburgh en Londen. De studenten uit Cambridge hadden het meest te lijden onder de allergische aandoening. Van hen haalde 63 procent lagere cijfers dan anders door het hoge aantal pollen in de lucht, die hooikoorts veroorzaken.

HLN weblog 02/06/05 16u36

maw: ik ga een doktersbriefje binnenbrengen waarop staat dat ik hooikoorts heb en dan maar hopen dat ze hier bij de deliberaties rekening mee houden :p hihi

Kevin van de Velde
3rd June 2005, 14:00
Het heeft wel een negatieve invloed, zelf gemerkt :) Het is slaapverwekken en je moet leren tussen het niezen en snutten door ...