PDA

Bekijk de volledige versie : Kaasschaaf van 20.000 euro


Stijn Neefs
27th November 2007, 18:33
Wie op zoek is naar een origineel en duur cadeau voor Kerst, kan terecht bij de Nederlandse fabrikant Boska Holland. Die liet een peperdure kaasschaaf maken door een juwelenontwerper. Dat meldt de Nederlands krant De Telegraaf.

Ontwerper Rodrigo Otazu creëerde een kaasschaaf die maar liefst 20.000 euro waard is. Het project sluit aan bij de 'From the heart'-ontwerpen van Otazu. 'Emotie is de kracht van mijn creaties', zo vertelt de kunstenaar.

Boska wilde de kaasschaaf een blitser imago geven.'Dat de kaasschaaf een product is dat past bij typisch Nederlandse zuinigheid, klopt niet. Dunne plakjes kaas krijgen gewoon meer zuurstof en daardoor hebben ze meer smaak', aldus Martijn Bos van Boska.

Otazu heeft zijn verschillende diamanten verwerkt in zijn creatie. Er bestaat maar één exemplaar van de unieke kaasschaaf en er hebben zich al heel wat geïnteresseerde kopers aangediend. Boska hoopt met de kaasschaaf een plaatsje te versieren in het Guinness Book of Records.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=DMF27112007_064

katrijn.michielsen
28th November 2007, 19:13
Kaasfabriek Bilzen stilgelegd wegens geurhinder
Burgemeester Johan Sauwens (CD&V) van Bilzen heeft beslist om activiteiten de kaasfabriek Fro D'Or op het industrieterrein Natveld in Bilzen voor onbepaalde tijd te laten stilleggen. Hij kreeg van buurtbewoners tal van klachten over geurhinder. Een dertigtal arbeiders is nu technisch werkloos. De burgemeester heeft aan de directie van het bedrijf gevraagd om de nodige maatregelen te nemen om de hinder voor de buurtbewoners te beperken. Zolang er hieromtrent geen formele bevestiging komt, blijft het bedrijf gesloten, aldus nog Sauwens. (belga/gb)

www.hln.be