PDA

Bekijk de volledige versie : Friet en brood zijn kankerverwekkers


KristofMertens
19th November 2007, 15:39
Frieten, peperkoek en zelfs brood, geven kanker. Het eten van acrylamide, een courant bestanddeel van friet, chips, peperkoek, speculaas en brood, verhoogt de kans op baarmoeder- en eierstokkanker. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek. Het is voor het eerst dat bij mensen een verhoogd risico op kanker door acrylamide wordt aangetoond.

Acrylamide zit in chips, frieten, ontbijtkoek ('peperkoek'), speculaas, crackers en brood. Zweedse onderzoekers ontdekten dat vijf jaar geleden bij toeval. De kankerverwekkende stof ontstaat bij het bakken uit een combinatie van meel, diverse suikers en het bakpoeder ammoniumbicarbonaat. (lb)

Het Laatste Nieuws 17/11/2007


Je hoort tegenwoordig niets anders meer dan dat je je kanker krijgt van alles. Is er nog iets waarvan we geen kanker krijgen? Alles rondom ons is kankerverwekkend, zelfs de gezondste dingen die je in de natuur vind. Is het nu omdat de grond daar ooit besproeid is geweest met een gevaarlijke stof. Of is er misschien een dieselauto in een straal van 10km rondgereden en ligt er wat fijn stof op. Wie zal het zeggen. Ze kunnen tegenwoordig beter zeggen wat niet meer kankerverwekkend is, dan is hun lijst korter.

jonas.de.ceulaer
19th November 2007, 19:10
Je gaat je nog afvragen wat we tegenwoordig nog mogen eten. Er verschijnen meer en meer artikels waarin te lezen staat dat bepaald voedsel kankerverwekkend zou zijn. Nu zelfs brood en frieten. Dat zijn juist 2 voedingsmiddelen die bijna dagelijks worden gegeten. Maar tegenwoordig is alles kankerverwekkend zoals cola en door de milieuvervuiling kun je kanker krijgen. De gewone mens weet het gewoon niet meer. Maar ik denk dat veel mensen toch deze zaken gaan blijven eten. Ah ja, wat is er anders dat niet kankerverwekkend is. Ik veronderstel wel dat de mensen kanker willen voorkomen, maar wat moeten we dan eten? Ik heb nog geen artikel gelezen waarin staat dat bepaalde voedingsmiddelen absoluut niet kankerverwekkend zijn.

Sofie Daems
19th November 2007, 19:25
Inderdaad, je hoort niets anders meer: tegenwoordig krijg je van alles kanker!
Zelfs als je nog maar buitenkomt, adem je al kankerverwekkende stoffen in! Het gaat tegenwoordig ver, heel ver zelfs.
Ik vraag me echt af hoe het gaat evolueren binnen pakweg 10 jaar. Dan is "kanker hebben" hetzelfde als nu een griepje hebben?

Tinne Schrauwen
19th November 2007, 19:27
Als dit zo doorgaat, komt er nog een tijd dat alle mensen de vreselijke ziekte 'kanker' krijgen. Ik hoop natuurlijk dat dit niet waar is, maar je begint het zo stilletjes aan te geloven..

KristofMertens
27th November 2007, 08:13
Een team van Amerikaanse en Australische wetenschappers heeft een revolutionair inzicht gekregen in de werking van het immuunsysteem bij kankerpatiënten. Volgens de onderzoekers wordt het in de toekomst mogelijk ons immuunsysteem zodanig te sturen dat tumoren 'bevriezen' en geen kans meer maken uit te groeien tot moordende kankers. "Sommige tumoren zullen op die manier herleid worden tot 'slechts' chronische ziekten", zegt de Australische wetenschapper Mark Smyth. (belga/tdb)

Het laatste nieuws 20/11/2007

Hier ben ik wel voorstander van. Zoals je weet, krijg je vandaag de dag van alles kanker. Het grote probleem hierbij is, dat er nog geen medicijn voor gevonden werd. Zelf vind ik het wel goed dat er af en toe eens artikels verschijnen over de bestrijding van kanker. Het is toch al een begin tegen de bestrijding ervan.

KristofMertens
27th November 2007, 08:18
Vlaams minister van Volksgezondheid Steven Vanackere gaat 500.000 euro investeren in een proefproject om dikkedarmkanker systematisch te screenen. Uit de acht ingediende proefprojecten heeft de minister dat van de Universiteit Antwerpen gekozen. Dat heeft het kabinet vandaag bekendgemaakt.

Zeer frequent
Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde kanker bij mannen. In ons land sterven dagelijks twee mensen aan de ziekte. Nochtans worden de kansen op genezing op 90 procent geschat, als de kanker tenminste vroeg genoeg opgemerkt wordt. Daarom wil minister Vanackere tegen 2011 in heel Vlaanderen een screeningsprogramma voor dikkedarmkanker. In 2008 begint alvast het proefproject van de Universiteit Antwerpen.

Uitnodiging(en)
Er zal onder meer worden nagegaan hoe de doelgroep (40-74 jaar) het beste aangespoord kan worden om deel te nemen aan het screeningsprogramma. Daarom zal een deel van de doelgroep eerst een uitnodiging tot stoelgangonderzoek in de bus krijgen. Als ze daar niet op ingaan, worden ze nog eens gecontacteerd door de huisarts.

Het andere deel zal eerst door de huisarts aangesproken worden over het project, en als daarop geen respons komt, nog eens schriftelijke uitnodiging krijgen. Zo wordt nagegaan welke methode het meeste mensen over de streep trekt.

Twee manieren
De screening zelf zal ook op twee verschillende manieren gebeuren. Bij de personen tussen 50 en 74 jaar die geen symptomen of erfelijke aanwijzingen van darmkanker hebben, gebeurt de screening via de opsporing van niet zichtbaar bloed in de stoelgang. Als daarbij afwijkingen worden voorgesteld, wordt een darmonderzoek uitgevoerd. Daarbij wordt met een minicamera in de darm gekeken. Bij de personen tussen 40 en 74 jaar met eerstegraadsverwanten met dikkedarmkanker wordt het stoelgangonderzoek overgeslagen en wordt meteen een darmonderzoek uitgevoerd. (belga/svm)

Het laatste nieuws 24/11/2007

KristofMertens
27th November 2007, 08:27
Kwaadaardige melanonen, die vaak het gevolg zijn van een te grote blootstelling aan zonlicht, zijn meestal te vinden op de linkerkant van het lichaam, zo meldt de Independent on Sunday. Dat heeft mogelijk te maken met het feit dat we bij het zonnebaden meestal in zuidelijke richting liggen.

Dodelijkste vorm
Melanomen zijn de ernstigste, dodelijkste vorm van huidkanker. De voorbije twintig jaar is het aantal gevallen in de westerse wereld verdubbeld. Dat de oorzaak te zoeken is in ultraviolette zonnestralen is al lang bekend en verklaart de vele soorten beschermende zonnecrème die op de markt zijn. Nieuw is wel dat de tumoren vooral aan de linkerkant van het lichaam blijken op te treden. Dat blijkt uit onderzoek dat in Engeland, Schotland, Nederland, Australië en de VS werd uitgevoerd naar melanomen en waarvan de resultaten deze week verschijnen in het Europees vakblad Journal of Cancer.

Geen toeval
De vorsers onderzochten ongeveer 100.000 tumoren en concludeerden dat in alle vijf de landen deze vorm van huidkanker veel vaker voorkwam aan de linker- dan aan de rechterkant van het lichaam. Volgens de vorsers zijn de cijfers te eenduidig om van toeval te kunnen spreken, maar hoe het precies komt weten ze nog niet.

Links- en rechtshandig
Met de vraag of iemand links- dan wel rechtshandig en daardoor de verschillende helften van het lichaam anders insmeert blijkt het niets te maken te hebben. "Want de melanomen zijn zowel op de bovenste als op de onderste lichaamsdelen vooral links aan te treffen". Waarschijnlijker lijkt het dat melanocytes, de huidcellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van melanine, het pigment dat ons moet beschermen tegen schadelijke straling, om de een of andere reden aan de ene kant van het lichaam beter zijn ontwikkeld dan aan de andere.

Zuidwaarts
Ook het feit dat mensen op het noordelijk halfrond bij het ochtendlijke zonnebaden zuidwaarts liggen, waardoor de linkerhelft van het lichaam sterker verbrandt tijdens de westwaartse doortocht van de zon en de zonneklopper eerder geneigd is na de middag zijn lichaam te bedekken kan een rol spelen. Maar wat dan de oorzaak is voor het (iets lagere) verschil in Australië, dat op het zuidelijk halfrond ligt, dat weten de onderzoekers ook niet. Voorlopig blijft het advies voor mensen die de zon opzoeken dus: niet te lang blijven liggen, goed insmeren en de linkerkant zeker niet vergeten. (belga/tdb)

Het laatste nieuws 25/11/2007

Allemaal goed en wel. Nu weet ik teminste als ik ooit huidkanker krijg van het zonnen, dat dit aan mijn linkerkant zal gebeuren. Een hele geruststelling. Het zal wel.
Iedereen weet dat da zon ook kanker kan veroorzaken. Net als alle andere dingen om je heen. En om je te beschermen tegen de zon, heb je verschillende dingen die je kan doen. Je kan je goed insmeren, de zon rond de middag vermijden, onder een paraplu liggen, ... Dus eigelijk het advies dat in dit artikel gegeven wordt, weten de meeste mensen ook, denk ik. Voor de rest vind ik dit een zwak artikel.
Ofwel heb je huidkanker, ofwel niet. Als ik het heb, ga ik zeker niet stoeffen dat het aan mijn linker- of rechterkant is.

Karolien Theys
2nd December 2007, 19:16
[QUOTE=KristofMertens]Kwaadaardige melanonen, die vaak het gevolg zijn van een te grote blootstelling aan zonlicht, zijn meestal te vinden op de linkerkant van het lichaam, zo meldt de Independent on Sunday. [/QUOTE]
Ik stel me de vraag welk nut dit heeft dat ze dit weten? Zouden ze beter niet het geld steken in het zoeken naar een oplossing om deze kanker te kunnen bestrijden? We weten al veel oorzaken van kanker. Bepaalde eetgewoontes, blootstelling aan veel zon, erfelijk,… maar in het bestrijden van kanker zijn ze helemaal nog niet ver. In mijn ogen staan ze bij sommige kankers zelfs nog op nul en weten we echt nog niets. Huidkanker is daar een voorbeeld van. Een professor in Leuven wist me zelfs te vertellen dat er dit jaar 32 gevallen waren binnengekomen met huidkanker. Al deze 32 zijn al overleden. Ik schrok hiervan en stel me dan toch de vraag of er niet dringend meer geld moet gestoken worden voor onderzoek naar kankerbestrijding. Ik heb liever dat ze het geld in de ziekte van deze tijd steken dan dat ze geld steken in het songfestival om Kate Ryan haar pleziertje te gunnen.

Er sterven zoveel mensen aan deze ziektes. Waarom doet de overheid er niet meer aan? De leeftijdsgroep tussen 35-60 wordt meer en meer toegetakeld. Tijd voor een dringende ingreep?

Karolien Theys
2nd December 2007, 19:49
De 12-jarige Geert staat er een beetje beduusd bij. Zijn gezicht loopt over van schuld, wat resulteert in één expressionele mea culpa.

Zijn verscheurende uithaal tegen een leren bal zorgde ervoor dat juf Patsy Nouwkens uit Bree tegen de grond smakte, midden op de speelplaats van basisschool De Vuurvogel. De vrouw liep daarbij een hersenschudding op. Maar de artsen van het Hasseltse Virga-Jesseziekenhuis ontdekten nog iets: een hersentumor.

“Ik had zeker nog twee jaar kunnen rondlopen met die tumor en dat zou fataal geweest zijn. Die bal en die jongen hebben gek genoeg mijn leven gered.”

Een chemokuur en twee operaties later is Patsy genezen. Voorlopig toch, want volledige zekerheid kunnen dokters pas na vijf jaar geven. Toch praat de Breese vrijuit over het voorval...
Twee weken later kreeg ik in Hasselt te horen dat die bloedklonter in werkelijkheid een tumor was. Een tweede slag in mijn gezicht, eentje die nog harder aankwam.” Een stervormige tumor had zich in het bovenste deel van haar hersenen gevormd. “Zo’n tumor ontwikkelt zich in verschillende fases. Ik zat ergens in fase drie, terwijl fase vier al levensbedreigend kan zijn. Dan groeien er zogenaamde ‘pootjes’ aan de tumor die tussen de hersenbanen heen gaan. Dat is fataal. Had ik die bal enkele maanden later - of niét - tegen mijn hoofd gekregen, dan was het waarschijnlijk voor mij te laat geweest.”

uit: hbvl.be

Is Patsy niet iets te positief? Heeft die bal echt wel haar leven gered? Als ik professoren in Leuven mag geloven, is de kans van uitzaaiingen bij hersentumoren van fase 3 of 4 zeer groot. Bij hersentumoren van fase 4 vertelden ze me zelfs dat de kans op overleven geschat is tot hoogstens 3 tot 5jaar. Mijn visie over dergelijke ziekte is heel negatief. Toch denk ik dat dokters ons goed moeten informeren bij dergelijke zaken. Ik weet dat dokters op voorhand 'de kans op genezing' altijd hoog inschatten. Maar waarom doen zij dat? Wel, er kan toch een kans zijn dat het lukt? "Helemaal met eens", maar dan moeten ze de mensen op voorhand wel niet doen geloven dat ze alle kansen nog hebben. Bij hersentumoren en uitzaaiingen ervan staat de wetenschap helemaal nog niet ver. Daarom proberen ze maar gewoon. Maar tot nu toe is dit meestal negatief uitgedraaid voor de patiënt. Iemand een zware operatie laten ondergaan om zijn leven 'te verlengen', daarna radiotherapie toepassen want 'het moest maar eens lukken' en daarna nog eens een dubbel zo zware chemotherapie toepassen, voor dezelfde reden. En dan vertellen ze tegen de patiënt dat hij veel kansen heeft? De patiënt lijdt hier ongelooflijk door.. dergelijke zaken is heel pijnlijk en maakt de patiënt alleen nog maar zwakker. Zo moet hij zijn 'laatste dagen' in nog meer pijn doorbrengen. Als ze op voorhand zeggen hoe het juist allemaal ineen zit, dan kan de patiënt (en naasten) nog beslissen of ze dit allemaal wel willen meemaken, 'voor niets',?

Ik heb alvast mijn eigen mening over dit onderwerp. Ik zou kunnen begrijpen als je er niet met eens bent, maar ik weet gewoon hoe het daar allemaal in Leuven gebeurt..

kevin pluym
3rd December 2007, 22:41
Ik ben het er mee eens dat dokters steeds zo eerlijk mogelijk moeten zijn. Bij het inschatten van slaagkansen kunnen ze wel beter net iets te hoog dan te laag schatten maar het moet eerlijk blijven. Zodat de patiënt zelf kan beslissen. Kiest hij voor de hoop en wil hij nog vele pijnlijke en vermoeiende behandelingen ondergaan. Met het besef dat het waarschijnlijk niets zal uithalen maar hoop is, kan sterk zijn en als het om je leven gaat is naar mijn mening 1% slaagkans een voldoende reden het moest maar eens lukken. Niet tegenstaande heb ik ook alle begrip voor patiënten die bedanken voor die kleine kans en liever de korte tijd die hen nog rest besteden aan een waardig afscheid en willen berusten / aanvaarden wat hen overkomt. Dit is een zeer persoonlijk iets waarover alleen de patiënt en zijn naaste omgeving dient te beslissen. Dokters dienen de patiënt te volgen in zijn keuze. Indien hij voor de laatste kans kiest en alle inspanningen hier meegepaard gaande willen ondergaan moeten de dokters alles doen wat ze kunnen om de patiënt hierin te steunen. Kiest de patiënt echter om zijn laatste dagen, weken, maanden, … in alle rust dicht bij zijn geliefden door te brengen om zo alsnog een beetje rust te vinden en de tijd die hem nog rest zo “kwalitatief” mogelijk door te brengen dan moeten de dokters daar ook alle respect voor hebben en de patiënt hierin steunen en trachten die laatste tijd zo pijnloos mogelijk te maken. Blijkbaar doen niet alle dokters dat en dit vind ik spijtig.

Tine Witvrouwen
7th December 2007, 11:28
Inderdaad, van bijna alles kan je tegenwoordig kanker krijgen! Wat ik onlangs hoorde was dat je niet meer dan 300g charcuterie mag eten, koffie en cola vermijden, kaas,... Dit alles zou ook kankerverwekkend zijn... Als je deze posts zo allemaal bij elkaar neemt komt het er op neer dat je bijna niets meer mag eten! Ik denk gewoon dat je best gezond eet (natuurlijk...), voldoende sport (een gezonde geest in een gezond lichaam) en dat je dan al weer meer kans hebt om niet 'gepakt' te worden. Maar ja, tegenwoordig kent iedereen wel iemand in zijn omgeving die door kanker getroffen werd. Leefden die mensen dan zogezegd ongezond? Nee, ik denk dat je gewoon door toeval kanker krijgt, al zijn er natuurlijk wel uitzonderingen (denk aan longkanker door te roken..). Ik ga gewoon mijn eigen gangetje, geniet met mate van al dat lekkers en af en toe eens goed sporten kan deugd doen. Ben blij dat je gezond bent en vooral geniet... want het kan vlugger afgelopen zijn dan je denkt.

KristofMertens
14th December 2007, 15:13
Hier nog eentje over kanker

Kinderen jonger dan vijf jaar die in de buurt van een kerncentrale wonen, lopen een verhoogd risico op kanker. Dat blijkt uit een studie die de Duitse regering heeft bekendgemaakt. Voor de studie werden in 21 regio's buurten rond kerncentrales onderzocht. Dat gebeurde in de periode 1980-2003.

Leukemie
Uit de studie blijkt dat het risico op kanker tot 60 procent verhoogt waneer een kind in een straal van 5 kilometer rond de kerncentrale woont. Dat percentage loopt zelfs op tot 117 procent wanneer enkel rekening wordt gehouden met leukemie.

Straling
"Ik heb de commissie bevoegd voor de bescherming tegen bestraling een gedetailleerde studie van de resultaten gevraagd", zegt Duitse Leefmilieuminister Sigmar Gabriel. Volgens de minister is het hoge aantal kankergevallen met de huidige wetenschappelijke kennis enkel te verklaren door een blootstelling aan de straling van de kernreactor. (dpa/tdb)

Het Laatste Nieuws, 08/12/2007

Ik ben er zelf al lang zeker van, dat als je in de buurt van een kerncentrale woont, meer kans hebt op kanker. Dus voor mij is dit echt geen schokkend en wereldvreemd nieuws.

KristofMertens
14th December 2007, 15:22
Ook de oudste moeder ter wereld ontsnapt er niet aan:

Carmen Bousada beviel vorig jaar van een tweeling, Christian en Pau. Met haar 66 jaar is Carmen Bousada de oudste moeder ter wereld. In de media werd ze al stevig bekritiseerd omdat ze vorig jaar over haar leeftijd loog om in de VS eeb reageerbuisbevruchting te kunnen ondergaan.

Alle kritiek verwierp ze toen met de boodschap dat ze kerngezond was. Maar gisteren bleek dat de 66-jarige moeder ernstig ziek is. Daily Mail meldt dat Bousada waarschijnlijk aan kanker lijdt.

De tweeling kunnen dus voor hun eerste stapjes al wees zijn. "Ze zullen niet alleen achterblijven", vertelt hun moeder die hen zal nalaten aan haar neef of de peetvader van de kinderen.

Bousada gaat er nog altijd vanuit niet snel te sterven. "Er zijn veel nieuwe behandelmethodes tegen deze ziekte", zegt ze. De bejaarde vrouw besloot kinderen te willen nadat ze jaren voor haar eigen moeder had gezorgd, die werd 101. (ka)

Het Laatste Nieuws, 12/12/2007

Zelf heb ik vroeger in het nieuws gehoord dat er een bejaarde vrouw nog een kind had gekregen. Dat vond ik persoonlijk nog wel degelijk nieuws. Bij dergelijk nieuws kan je nog een heleboel morele en ethische vragen stellen.

Maar nu komen ze op te proppen, dat die vrouw kanker heeft. De zoveelste persoon die kanker heeft. Dit is inderdaad wel erg, maar moet daar zoveel aandacht rond komen? Er zijn dagelijks zovele sterf- en kankergevallen van moeders, die op zijn minst al even erg zijn als deze.

steven.ingang
16th December 2007, 03:43
Tegenwoordig is er zoveel kanker verwekkend. Te hopen dat onze moderne wetenschap hier vlug een oplossing voor vind!

Robbert Schroeven
16th December 2007, 20:58
Als we nu eens allemaal gezamelijk zelfmoord pleegden, dan zouden we niet aan een verschrikkelijke, langdradige dood als kanker moeten sterven...

Euhm, volgens mij moet je die artikels toch wel me een korrel zout nemen hoor. Ik heb nog zo'n artikels gelezen en dan stond er op het einde iets bij in de aard van "Als je 5 weken lang elke dag 25 aardappelen eet krijg je kanker."

Evy Witters
16th December 2007, 22:09
Tegenwoordig krijg je van alles kanker. Als we al die producten die kanker zouden kunnen bevatten niet meer mogen eten, kunnen we misschien beter stoppen met eten, of zoals Robbert zegt, zelfmoord plegen. We leven maar 1 keer, dus ik vind dat we ook moeten kunnen genieten van het leven! Natuurlijk geldt bij alles wat men eet of doet, de leuze "alles met mate". Overdrijven is namelijk nooit gezond..

KristofMertens
17th December 2007, 11:45
In 2007 zijn wereldwijd ongeveer 7,6 miljoen mensen overleden aan kanker. Dat maakte de Amerikaanse kankervereniging bekend. Meer dan 12 miljoen mensen kregen dit jaar te horen dat ze de ziekte hebben.

In westerse landen werden 5,4 miljoen mensen geconfronteerd met kanker, 2,9 miljoen mensen overleden eraan. In ontwikkelingslanden werd bij 6,7 miljoen mensen kanker geconstateerd en overleden 4,7 miljoen mensen aan de ziekte, bij gebrek aan goede behandelmethoden en vroege diagnose.

Bij mannen komen prostaat-, long-, en darmkanker het vaakst voor in westerse landen en long-, maag-, en leverkanker in ontwikkelingslanden. Bij vrouwen zijn dat long-, borst-, en darmkanker in het westen en in ontwikkelingslanden borst-, baarmoederhals-, en maagkanker.

Kanker wordt in 15 procent van de gevallen veroorzaakt door een infectie, maar roken en vet voedsel hebben het aantal diagnoses wereldwijd verhoogd. (anp/tdb)

Het Laatste Nieuws, 17/12/2007

Dat is toch wel een zeer groot cijfer. Zelfs al weet je dat je tegenwoordig van alles kanker krijgt, vind ik dit toch wel een beetje verschietachtig. Ze zeggen wel dat 15% van de gevallen voortkomt van een infectie, maar al de rest komt toch niet van alleen roken en vet eten. Zoals in alle andere posts al wordt aangetoond.

Natalie Docx
17th December 2007, 14:37
Ik vind het soms wel angstaanjagend van wat je tegenwoordig allemaal kanker kan krijgen. Het is nu wel zo dat men je nu beter kan genezen dan pakweg 20 jaar geleden ofzo. Maar kanker is en blijft een ziekte die je liever niet krijgt.

Lien Boogers
18th December 2007, 10:05
Tinne ik ga volledig akkoord met u!

Door al die artikels zou je al kanker krijgen! Je mag inderdaad niets meer eten, zelfs de lucht die je inademt is kankerverwekkend.

Ik heb hier ook iets gelezen dat kanker binnekort bestrijdbaar is. Ik geloof niet in sprookjes. Ze moeten eerst die kanker dan al opgespoord hebben en men moet er vroeg genoeg bij zijn.

Door al die zieke mensen, ben ik wel anders gaan leven.
Je moet vandaag leven en niet morgen! Hoewel wij nog maar rond de twintig zijn, ook ons kan het vatten.

KristofMertens
20th December 2007, 19:58
Regelmatig groene thee drinken remt de ontwikkeling van prostaatkanker. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Japanse ministerie van Gezondheid.

Het onderzoek volgde twaalf jaar lang een groep van 50.000 mannen van 40 tot 69 jaar oud, verspreid over Japan. De mannen die minder dan een kop groene thee per dag dronken, hadden meer last van uitgezaaide prostaatkanker. De studie wijst uit dat wie meer dan vijf kopjes groene thee per dag drinkt, minder kans op deze vorm van kanker heeft (een risico van 0,52 tegen een risico van 1 voor wie minder dan een kopje per dag drinkt).

Op de ontwikkeling van kanker in de prostaat zelf heeft de consumptie van groene thee geen effect, zo blijkt uit de studie. Het gaat enkel om de uitzaaiingen. De hypothese van de onderzoekers is dat catechine, een bestanddeel van groene thee, de ontwikkeling van prostaatkanker elders in het organisme remt. (afp/tdb)

Het Laatste Nieuws, 19/12/2007

Zo zijn er wel meerdere dingen die je kan doen om je kansen op kanker te verkleinen of uitzaaiingen te verminderen. Nu ze weten dat het bestanddeel catechine dit vermindert, kunnen ze dit misschien in medicijnen integreren. Of in de vitaminen die sommige mensen dagelijks innemen.

Zelf heb ik ooit nog iets anders gehoord dat goed is om prostaatkanker te voorkomen. Voor mezelf is dit interessanter dan groene thee drinken.
Klaarkomen zorgt ervoor dat de man minder snel prostaatkanker krijgt. Dat blijkt uit een onderzoek van Australische wetenschappers. Het is alleen wel zo dat de man tussen zijn twintigste en vijftigste iedere dag een zaadlozing moet hebben om het gunstige effect op de prostaat te hebben. Ook het eten van tomaten is goed tegen prostaatkanker. Ook uit eerder onderzoek bleek al dat het effect aanwezig is.

Zo'n 2250 mannen met en zonder prostaatkanker deden mee aan het onderzoek. Daaruit kwam naar voren dat de mannen die vijf keer per week ejaculeerden tot drie keer minder kans hebben op prostaatkanker. Dit effect was er niet bij leeftijdsgenoten die dit niet deden.

De prostaat zorgt voor het vocht dat dient voor het transport van de zaadcellen. Het regelmatig 'legen' van deze klier zorgt voor het gunstige effect omdat het vocht geen kans krijgt om te verouderen.

Prostaatkanker is na longkanker een van de meest voorkomende kankersoorten bij mannen.

Bron: GvA
Gevonden op http://forum.politics.be/showthread.php?p=269302

KristofMertens
24th December 2007, 13:49
De actie Kom op tegen Kanker van de VRT heeft liefst 11.513.462 euro opgebracht. Dat heeft Frank De Boosere tijdens de slotshow 'Dank u Vlaanderen' bekendgemaakt. Het geld werd voornamelijk ingezameld door vrijwilligers.

Na de startshow van de campagne op 6 april heeft Vlaanderen niet stilgezeten. Overal ten velde, in elk dorp en elke stad, hebben vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken en uiteindelijk meer dan 11 miljoen euro bij elkaar verzameld. (belga/sam)

Het Laatste Nieuws, 23/12/2007

Dit is toch weer wel een mooi bedrag. Doe zo verder zou ik zeggen tegen al die vrijwilligers. Goed gewerkt.

Tine Witvrouwen
24th December 2007, 20:17
[QUOTE=Lien Boogers]Tinne ik ga volledig akkoord met u!

Door al die artikels zou je al kanker krijgen! Je mag inderdaad niets meer eten, zelfs de lucht die je inademt is kankerverwekkend.
[/QUOTE]

Tine met één N Lien :D Grrrrr straks krijg ik daar nog kanker van! :champa:

Lien Boogers
25th December 2007, 10:48
ooeejjj sry he ... jha zeg me die tine's en al die elien en eliene ...

ik kan dat allemaal niet onthouden zalle!!

vergeef me tine, het spijt me zeer :) ;)


kwou toch nog even regearen: met mopjes over domme blondjes kan absoluut lachen... (tine dit is nu niet op u gericht hé, ik ben ook blond!)...
maar mopjes over kanker, nee echt daar kan ik niet met lachen!
Als ik iemand zulke mop hoor vertellen, krijg ik precies het gevoel of heel mijn buikstreek blokkeert!

Stefanie De Ceuster
26th December 2007, 14:39
DJEEZES LORD.
Tegewoordig krijg je van alles kanker!

Ik ben echt een freak als het op eten aankomt en eet zoveel mogelijk gezond.
Ik eet dus geen vlees, niet gefrituurd en zo heb ik nog een hele waslijst. :D

Maar een tijdje geleden werd er gevreesd voor een kwaadaardig gezwel in mijn hoofd..en dat terwijl ik altijd zo gezond eet en niet rook en blabla..
Het bleek niet zo erg te zijn als gedacht en er werd niets kwaads terug gevonden.

Maar..Dit bewijst toch maar eens dat hoe gezond je ook leeft, er altijd wel iets is waar je 'kanker' van kan krijgen.
Maar ik vind het nog al stom om je hele (al o zo veel te korte) leven te moeten letten op wat je eet of doet want, OHOOOO je zou er eens kanker van moete krijgen.

Dus ja kan beter genieten van het leven en eten wat je graag wil!
Maar zoals Evy zei, inderdaad, met mate!

KristofMertens
14th January 2008, 13:28
Het aantal niet-rokers dat longkanker krijgt, is de laatste jaren sterk gestegen. Longkanker is steeds minder een ziekte die alleen rokers oplopen. Longarts Nico van Zandwijk van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam noemt de stijging opmerkelijk.

Van Zandwijk zegt in Het Parool dat vooral niet-rokende vrouwen meer kans op longkanker hebben. De stijging was het eerst te zien in de Verenigde Staten en Japan, maar hij en andere longartsen in Nederland krijgen op hun spreekuur nu ook meer niet-rokers die aan longkanker lijden.

Minder agressieve tumor
In de Verenigde Staten behoort inmiddels een kwart van de mensen met longkanker tot de niet-rokers. Overigens zijn de tumoren die niet-rokers hebben, minder agressief dan die van rokers. De behandeling slaat bij de niet-rokers beter aan. Volgens Van Zandwijk is de toename mogelijk te wijten aan de kwaliteit van de lucht.

Roken blijft overigens de belangrijkste oorzaak van longkanker. Roken is ook de reden dat het aantal vrouwen in Nederland dat aan de ziekte overlijdt sinds 1970 is vervijfvoudigd. In 2006 stierven 9.400 inwoners van Nederland aan de ziekte. In Nederland rookt 28 procent van de bevolking, een percentage dat de laatste jaren niet meer daalt. (anp/ka)

Het Laatste Nieuws, 12-01-2008

Ook meer niet-rokers die longkanker krijgen. Dat is na al deze posts toch geen verrassing meer. Ze vertellen er wel bij dat de tumor bij rokers agressiever is dan bij niet-rokers, en dat bij de laatste de behandeling beter aanslaat. Dit is iets wat volgens mij wel logisch is ook.