PDA

Bekijk de volledige versie : Had minister Keulen zijn beslissing moeten uitstellen?


Barst
16th November 2007, 01:32
Door de burgemeesters in de Rand niet te benoemen, zit de oranje-blauwe formatiepoging nog iets dieper in het slop. Had minister Keulen zijn beslissing moeten uitstellen?

Sofie Daems
16th November 2007, 10:59
Marino Keulen verklaarde in Terzake (14 november) waarom hij nu al bekend maakte dat de drie burgemeesters geen benoeming kregen. Het ging om hun "circusvertoning". Ze zeiden: "We mogen het niet, maar we doen het toch!". Dit was dé druppel voor Keulen. Ook respecteerden zij de taalwetgeving niet in de Vlaamse rand: de gemeenteraden gingen door in het Frans, wat normaal in het Nederlands moet verlopen!
Marino Keulen volgde het rapport van de gouverneur, wat niet gunstig was voor de drie burgemeesters, maar wel voor de burgemeester van Sint-Genesius-Rode.
Er is hier dus geen sprake van een afrekening met de Franstaligen, maar wel met overtreders van de wet.

Wouter
16th November 2007, 21:29
Neen, hij past enkel de Vlaamse wetgeving toe, als dat al niet meer mag.

Stijn Neefs
20th November 2007, 19:18
De gewestregering en de federale regering zijn 2 aparte regeringen Zij hoeven aan elkaar geen verantwoording af te leggen. Minister Keulen heeft hier juist gehandeld. Elke andere minister had ook op deze manier te werk gegaan. Natuurlijk kijkt heel België met argusogen naar het politieke landschap, maar minister Keulen heeft zich daar niets van aangetrokken. Ik geef hem hier dan ook een welgemeende proficiat voor, ook al ben ik geen grote fan van de Vlaamse coalitie...

maarten.gilops
20th November 2007, 21:58
Minister Keulen heeft gewoon zijn werk gedaan. Hij kon ook niet anders de burgemeesters in kwestie zijn inderdaad te ver gegaan met hun acties. Ze respecteren de taalwetgeving simpel weg niet. Als het hoofd van een gemeente de wet nog niet navolgt. Wie moet het dan wel? Langs de andere kant is het wel een taaie brok voor de Franstallige, maar ook zij weten dat zij in deze affaire niets in de pap te brokken hebben. Ach ja een paar dagen meer crisis kan er nog wel bij.