PDA

Bekijk de volledige versie : Belgen gaan vreemd 'omdat ze verleid werden'


Smits.Diede
7th November 2007, 19:30
Cijfers liegen niet: één op vier Europeanen gaat vreemd en de meeste (drie van de vier ontrouwen) verzwijgen dat voor hun partner. Dat staat te lezen in de Nederlandse krant De Telegraaf.

Nederlanders zijn het eerlijkst: 42 procent biecht het uiteindelijk op. De Tsjechen zijn het onbetrouwbaarst: ze gaan dubbel zo vaak vreemd (46 procent), maar slechts een kwart daarvan licht uiteindelijk de partner in. Mannen en 35-plussers gaan het vaakst vreemd.

Gevraagd om een reden zeggen de Belgen en Italianen 'dat ze versierd werden'. Grieken doen het uit wraak en Finnen omdat ze dronken zijn. (edp)

Bron: http://www.hln.be/hln/alg/pag/hln_index.jsp?p_page=vrw&p_cat=detail&componentId=51024&navigationItemId=14

Levi De Rademaeker
7th November 2007, 19:46
Midlifecrisis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
De midlifecrisis is een psychologisch begrip, dat weergeeft dat mensen in de periode tussen de 35 en 50 jaar geconfronteerd worden met zingevingsvraagstukken en daardoor uit balans worden gebracht.


[bewerk] Begrip
Een midlifecrisis is een emotionele staat van twijfel en onrust. Een persoon voelt zich oncomfortabel worden bij de gewaarwording dat zijn of haar leven half voorbij is. Het leidt over het algemeen tot een bezinning en zelfreflectie op wat men heeft gedaan met zijn of haar leven tot dat moment. Vaak gaat het gepaard met gevoelens dat men niet genoeg heeft bereikt, in welke zin dan ook. Mensen die een midlifecrisis ervaren klagen vaak over verveling of afgestompt zijn met hun baan, hun partner en hun sociale contacten. Men voelt een sterke aandrang om, soms ingrijpende, wijzigingen aan te brengen in deze levensgebieden. Er wordt nogal eens een koppeling gelegd met het levenslange proces van zelfactualisatie, een term die de psycholoog Abraham Maslov aan de top van zijn pyramide plaatst (zie: motivatietheorie). Een midlifecrisis duurt ongeveer 3 tot 10 jaar bij mannen en 2 tot 5 jaar bij vrouwen: uiteraard is deze termijn strikt persoonsgebonden en er bestaat zelfs twijfel over de vraag of ieder mens te maken krijgt met een mid-life crisis.

Tijdens de middelbare leeftijd zijn er diverse factoren die de persoonlijke ontwikkeling beïnvloeden. Deze factoren zijn onder andere (zeker niet uitputtend):

werk en carrière;
huwelijk en (buiten)echtelijke relaties;
het volwassen worden van kinderen;
fysieke veranderingen die gepaard gaan aan het ouder worden.

[bewerk] Kenmerken
Mensen die aangeven in een midlifecrisis te zitten geven vaak een aantal kenmerken aan. Deze kenmerken zijn onder andere:

een zoektocht naar een niet nader bepaald levensdoel of een vage droom;
een sterke behoefte om zich (weer) jong en vitaal te voelen;
het aanschaffen van ongebruikelijke of kostbare zaken zoals kleding, snelle of dure auto's, juwelen, hebbedingen e.d.;
het extra aandacht schenken aan fysieke kenmerken;
plotseling en soms irrationeel bepaalde ingrijpende beslissingen in het leven nemen;
de behoefte om meer tijd alleen door te brengen of juist met bepaalde vrienden/vriendinnen.

[bewerk] Zie ook
dertigersdip
Zin van het leven

Categorie: Sociologie



Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Midlifecrisis