PDA

Bekijk de volledige versie : 68 Vlaamse basisscholen krijgen derde logo 'milieuzorg op school'


wim leenaerts
7th November 2007, 19:14
68 Vlaamse basisscholen krijgen derde logo 'milieuzorg op school'

In Vlaanderen krijgen donderdag 68 basisscholen een derde logo voor 'milieuzorg op school'. Dat heeft Vlaams minister van Leefmilieu Hilde Crevits (CD&V) woensdag gemeld. In totaal hebben nu al 271 basisscholen, lagere scholen, secundaire scholen en hogescholen in Vlaanderen zo’n derde logo ontvangen.
De scholen die het logo donderdag in ontvangst mogen nemen werken al drie jaar rond 'milieuzorg op school'. Het is al voor het vijfde opeenvolgende jaar dat het logo wordt uitgereikt. 'Kinderen werken samen met hun leerkrachten een aantal acties uit om de school milieuvriendelijker te maken. Bijvoorbeeld door het verkleinen van de afvalberg, aandacht voor een lager energieverbruik, te voet of met de fiets op schooluitstap gaan', aldus de perstekst van Crevits.

Crevits vindt het erg belangrijk dat de kinderen op jonge leeftijd gemotiveerd worden om bewust om te gaan met het milieu. 'Eenmaal ze deze gevoeligheid ontwikkeld hebben, nemen ze deze mee voor de rest van hun leven', aldus de minister.

Na de ontvangst van een derde loge inzake milieuzorg op school kunnen de scholen instappen in een internationaal project.
Bron: www.demorgen.be, 07/11/07

Ik meen mij te herinneren dat 'onze' hogeschool vorig jaar een prachtkans om dit logo te verkrijgen mislopen heeft ... :rolleyes:
Barst, is er enig zicht op dat daar verandering in gaat komen? Of is dit onderwerp op de SR nog niet echt ter sprake gekomen?