PDA

Bekijk de volledige versie : KULeuven neemt loopsport in Vlaanderen onder de loep


BertDierickx1BASO
7th November 2007, 09:30
KULeuven neemt loopsport in Vlaanderen onder de loep

De Leuvense universiteit heeft een grootschalig wetenschappelijk onderzoek aangekondigd naar de loopsport in Vlaanderen. In samenwerking met de Vlaamse Atletiekliga (VAL) wil de KU Leuven de "gebruikers van het product loopsport" in kaart brengen, aldus professor Jeroen Scheerder.

Populair
De loopsport in Vlaanderen wint immers alsmaar aan populariteit. In 1979 deed 3,8 procent van de Vlaamse volwassenen aan loopsport. In 2006 was dat opgelopen tot 14,3 procent. Tussen 1999 en 2006 is er zelfs sprake van een verdubbeling. Via een enquête willen de onderzoekers nagaan of de respondenten zelf aan loopsport (joggen, hardlopen, veldcross, wegatletiek en de lange afstandnummers op de piste) doen.

Attitude
De onderzoekers peilen ook naar de attitude ten opzichte van de loopsport. "We willen onder meer de intensiteit en de context van de loopsporters in kaart brengen", aldus Scheerder, professor aan het Departement Humane kinesiologie van de KULeuven. "We willen gegevens over de loopsport in Vlaanderen aanbieden waarop een promotioneel beleid kan afgestemd worden." Dat kan bijvoorbeeld voor voorlichting van de overheid zijn. Het onderzoek heeft geen commerciële partners. Via een website willen de onderzoekers zowel lopers als niet-lopers bevragen. Meer informatie op http://faber.kuleuven.be/loopsport .

(hln, 7/11/2007)